19 millioner mere til musikken i år

Ny rekord i Gramex. Og første udbetaling via nye IT-systemer. Men ikke den sidste, lover direktøren.

Gramex udbetaler i dag penge til medlemmerne for deres afspilninger i 2022.

Et år, hvor Gramex omsætter for mere end nogensinde før.

– Jeg er glad for at kunne konstatere, at vi er tilbage oven på corona og nu omsætter for hele 232 millioner. Det er 19 millioner mere end året før og 9 millioner mere end vores gamle rekord i 2019 før corona, lyder det fra Gramex’ adm. direktør Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Årets flotte resultat skyldes især et løft i omsætningen som følge af nye aftaler med nogle af Gramex’ store radiokunder, men også de kunder, vi har til fælles med Koda.

– Det er første år siden corona, vi ikke har kunnet aflæse nedlukningen af samfundet direkte i indtægten fra de kunder, der bruger musik ude i butikker, cafeer osv. Det er utroligt positivt at se, at markedet igen har fundet sit rette leje, siger Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Samlet set ender Gramex med lige omkring 211 millioner kroner til fordeling i år.

– Det er alt i alt et meget flot resultat, som jeg kun kan være godt tilfreds med. Ikke mindst i et år, der først og fremmest har handlet om udskiftningen af vores IT-systemer, siger Gramex’ direktør.

Første juni-udbetaling i nye systemer

Udbetalingen er ekstra vigtig i år for direktøren og resten af holdet på Gammel Kongevej. Det er nemlig første gang, at juni-udbetalingen sker via Gramex’ helt nye IT-systemer.

– Det har været og er fortsat en kæmpestor operation at skifte hele motoren ud i sådan en datatung organisation som vores. Jeg ved, at flere af vores søsterorganisationer i udlandet har oplevet ikke at kunne udbetale i den periode, de skiftede systemer. Derfor er jeg oprigtigt glad for, at vi er lykkedes med at sende så stor en del af pengene afsted også i år, siger Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Juni-udbetalingen bliver heller ikke den eneste i år, lover hun.

– Vi er rigtig godt på vej. Men vi er ikke i mål endnu. Derfor er der også nogle penge, vi først kan udbetale senere på året, så snart de er klar. Jeg har sammenlignet den her første udbetaling i de nye systemer med den første pandekage på panden. Den er ikke perfekt. Men den smager stadig godt. Så vi har valgt at servere den for medlemmerne alligevel. Vi ved godt, der er hårdt brug for pengene, fortæller direktøren.

Du kan læse hvad det er for penge, vi udbetaler senere, i vores FAQ om juni-udbetalingen, hvor vi har forsøgt at give svare på de mange spørgsmål, man kan sidde med som medlem.

– Har du andre spørgsmål, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe med at opklare det. Telefonen er åben 9 til 15 til og med torsdag, ligesom du altid kan skrive til os. Så vender vi tilbage til dig så hurtigt vi kan. Men systemerne er nye – også for os – så jeg håber, I vil være lidt tålmodige med os, lyder det fra Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Kontakt os

Læs mere

Årets top 10-lister