Cookie- og privatlivspolitik

Når du besøger Gramex’ hjemmeside, accepterer du samtidig vores cookie- og privatlivspolitik.

Nedenfor kan du læse om de informationer, vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, og hvad vi bruger dem til.

Dataansvarlig

Gramex er ansvarlig for behandling af de personoplysninger, der kommer i vores varetægt. Når Gramex behandler dine personoplysninger, sikrer vi, at det sker fortroligt, forsvarligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandling af personoplysninger. Se vores kontaktoplysninger nederst på siden.

Cookies

Cookies er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som for eksempel virus.

Gramex’ hjemmeside bruger som hovedregel ikke cookies. Gramex’ hjemmeside anvender dog enkelte sessionscookies.

Du kan slå cookies fra i din browser og stadig anvende Gramex’ hjemmeside.

Når du besøger Gramex’ hjemmeside
Gramex har løbende adgang til statistiske oplysninger om besøgende på hjemmesiden. Det er ikke muligt at genkende enkelte personer ud fra disse oplysninger.

www.gramex.dk bruger vi webanalyseværktøjet Google Analytics for at analysere, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden. Oplysningerne registreres hos Google Analytics, som er Gramex’ databehandler.

Når du har besøgt Gramex’ hjemmeside, indsamles følgende oplysninger om dig:

  1. Hvilke af Gramex’ sider du har klikket på og hvornår
  2. Hvilken browser du bruger
  3. Hvilken ip-adresse du har

Når du browser på nettet, efterlader du dig et “elektronisk spor”, som viser, hvor du har været. Det spor opstår i kraft af, at din browser sender informationer til en server, fx “Jeg vil gerne se siden, der hører til adressen www.gramex.dk“.

De fleste browsere fortæller om deres fabrikat og versionsnummer, fx Microsoft Internet Explorer version 7.0. Serveren kan så returnere den side, du har bedt om, så den vises korrekt med netop din browser. Samtidig med at din browser beder om www.gramex.dk, sender den nogle andre informationer til den pågældende server, herunder bl.a. din ip-adresse (din “adresse” på internettet). Serveren ved så, hvor den side, som du har bedt om, skal sendes hen.

De oplysninger, som er nævnt ovenfor, kan Gramex bl.a. bruge til at se, hvilken vej du bruger for at finde information på www.gramex.dk. Oplysningerne anvendes kun i forbindelse med afvikling af driften samt til udarbejdelse af statistik, som kan bruges til at forbedre opbygningen af Gramex’ hjemmeside.

Når du logger på Dit Gramex
Når du logger dig ind på medlems-sitet Dit Gramex, gemmer vi dit Gramex-nummer og adgangskode. Det gør vi for at gøre det så nemt som muligt for dig at bruge vores medlems-login næste gang.

Personoplysninger

Gramex indsamler og opbevarer udelukkende personoplysninger til bestemte formål, der er nødvendige, relevante og tilstrækkelige i forhold til at indhente betaling på vegne af udøvende kunstnere og pladeselskaber, når deres indspillede musik bliver spillet offentligt. Formålet med behandlingen af personoplysninger er afgørende for, hvilken type af oplysninger, der indsamles og opbevares. Gramex indsamler og opbevarer således ikke flere oplysninger, end dem, der er nødvendige, relevante og tilstrækkelige til det konkrete formål.

Hvilke oplysninger behandler Gramex?
De personoplysninger, Gramex indsamler og opbevarer, er begrænset til almindelige oplysninger som navn, adresse, kontaktoplysninger, (arbejds)mailadresse, arbejdsplads og lignende. For så vidt angår rettighedshavere indsamler vi også CPR-numre, der er nødvendige for entydigt at kunne identificere de rette rettighedshavere, som skal have udbetalt vederlag fra Gramex, samt oplysninger om eventuelle arvinger. Gramex er koblet op mod CPR-registret, hvor vi en gang årligt ajourfører vores oplysninger om flytning og dødsfald.

Hvordan behandles personoplysninger?
Gramex registrerer og opbevarer personoplysninger i lukkede interne systemer, hvor der er fokus på høj it-sikkerhed. Vi kontrollerer og opdaterer løbende de personoplysninger, der behandles, så de er korrekte og ikke er fx vildledende. Vi sletter personoplysninger, når de ikke længere er nødvendige og relevante og ikke længere opfylder det formål, der var med opbevaringen af de pågældende personoplysninger.

Når Gramex behandler personoplysninger, oplyser vi den pågældende person om formålet, samt hvilke oplysninger det drejer sig om. For at sikre, at oplysninger er korrekte og opdaterede, beder vi om at få oplyst alle relevante ændringer i oplysningerne.

Gramex videregiver ikke personoplysninger til tredjepart, medmindre vi forudgående har indhentet samtykke til videregivelsen.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev
Ved tilmelding til Gramex’ nyhedsbrev registreres det navn og den e-mailadresse, som du selv afgiver. Oplysningerne anvendes kun til at sende dig Gramex’ nyhedsbrev. Oplysningerne registreres hos Gramex’ databehandler, som håndterer udsendelsen af nyhedsbrevet.

Oplysningerne om de enkelte abonnementer videregives ikke, og du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Vær opmærksom på, at hvis du klikker ”Afmeld” på nyhedsbrevet, bliver du afmeldt alle mails fra Gramex udsendt via mailinglister, og du vil derfor heller ikke modtage mail, når du fx får udbetalt penge fra os, eller vi indkalder til generalforsamling.

Når du henvender dig i en konkret sag
Ved henvendelse til Gramex via mail elle hjemmesiden i forbindelse med en konkret sag vil din henvendelse blive gemt elektronisk.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

Gramex
Gammel Kongevej 11-13
1610 København V
Telefon +45 33 85 32 00
E-mail gramex@gramex.dk
Web www.gramex.dk

 

Sådan passer vi på medlemmernes personoplysninger