Grønlands-puljen

Kalaallilsut (grønlandsk version)

En gang om året kan grønlandske musikere og sangere søge støtte fra Gramex til følgende musikfremmende formål:

  • Indspilning, udgivelse og promotion af musik
  • Tilskud til levende fremførelse af musik, sang og musikdramatik
  • Faglig dygtiggørelse
  • Studie- og rejselegater
  • Støtte til publikationer, der styrker kunstnernes arbejdsvilkår og retsstilling

Sådan søger du puljen

NB: Puljen er uddelt i år. Du kan søge igen i starten af 2022

Puljen kan søges af grønlandske udøvende musikere og sangere – ikke pladeselskaber.

Vil du søge støtte, skal du udfylde vores ansøgningsskema (på dansk) og vedlægge et budget:

Download ansøgningsskema

Du skal sende det udfyldte ansøgningsskema og budget på mail til Rie Toldam Knudsen på rtk@gramex.dk eller med posten til:

Gramex
Gl. Kongevej 11-13, 2. sal
1610 København V

Hvornår får du svar?

Behandling af ansøgninger sker en gang årligt. Bedømmelsesudvalget består af de to grønlandske musikere Julie Berthelsen og Leif Immanuelsen, der indstiller ansøgningerne til Gramex’ bestyrelse. Svar på indsendte ansøgninger forventes i slutningen af maj.

Tildeles dit projekt støtte, skal beløbet bruges i indeværende år. Ellers bortfalder støtten, og pengene går tilbage i puljen til glæde for andre. Du skal sende os kvitteringer på de konkrete udgifter, du har afholdt til projektet, for at få overført støttemidlerne. Beløbet vil så blive indberettet som B-indkomst til SKAT under dit CPR-nr. Du skal altså betale skat af det tildelte beløb.

Hvem får typisk støtte?

Ansøgere til puljen søger støtte til at realisere forskellige slags musikalske projekter. Nogle får tilskud til at få deres musik indspillet og udgivet digitalt eller fysisk. Nogle får hjælp til at deltage i festivaler, koncerter og kurser i Danmark, Grønland eller resten af verden.

Modtagerne er både helt grønne navne på den grønlandske musikscene og veletablerede artister, bands, kor og foreninger.

Se de projekter, der fik støtte i 2021

Om støttemidlerne

I Grønland indhenter Gramex betaling for brug af udgivet musik på grønlandske radio- og tv-stationer og andre offentlige steder. Halvdelen af indtægterne går tilbage til fordeling i det grønlandske musikliv. Den anden halvdel fordeles til det grønlandske, danske og internationale repertoire ud fra de rapporteringer, Gramex modtager fra dansk radio og tv.

Midlerne, der går tilbage til Grønland, fordeles ligeligt mellem kunstnere og pladeselskaber. Pengene til de grønlandske kunstnere bliver samlet i en særlig pulje og fordelt som støttemidler én gang om året.