Radioens mest spillede musikere

Fridolin og Frederik Nordsø er for tredje år i træk Danmarks to mest spillede musikere.

Du hører dem mere i radioen end Tobias Rahim og Andreas Odbjerg. Tilsammen.

Fridolin og Frederik Nordsø er spillet mere i radioen end nogen anden dansk musiker i 2022.

Tvillingebrødrene er ikke selv artister, så det er ikke deres navne, du hører i radioen eller finder på Spotify. Forklaringen på deres massive airplay skal i stedet findes i et studie i Njalsgade på Amager.

Her har de to Nordsøer nemlig været med til at indspille stribevis af hits, som radioen elsker.

Alene i 2022 medvirker de på 6 af de 10 største danske radiohits: STOR MAND, Mucki Bar og Flyvende Faduma af Tobias Rahim, Jonah Blacksmiths House on Fire og Secrets in the Water og Drew Sycamores Electric Motion.

Musik i blodet

Det er tredje gang i træk, de to ligger øverst på Gramex’ top 10. Og fjerde gang i alt. Første gang var tilbage i 2014. I mellemtiden tog de en pause fra popmusik. Fridolin lavede filmmusik, og Frederik tog til USA og lavede reklamemusik.

Men det har altid handlet om musik. Fridolins hovedinstrument er egentlig trommer og Frederiks er guitar. Men de er vokset op i et musikstudie og kan spille det meste. Som børn af guitaristen Mikkel Nordsø har de tilbragt en stor del af deres barndom i det gamle Easy Sound-studie, hvor deres far spillede med Sneakers.

Gramex blev de medlem af allerede som 13-årige, da de udgav deres første sang ‘Hey Anders’ med deres børneband Anders And Band. I dag hedder deres bands The Mountains (med Michael Møller) og The William Blakes (med Kristian Leth og Bo Rande).

Og så skriver, producerer og indspiller de musik – og især radiohits! – med navne som Tobias Rahim, Drew Sycamore, Christopher, Jonah Blacksmith osv.

Det gør de så godt, at de ender som de suverænt mest spillede danske musikere.

Igen-igen.

Gramex’ mest spillede danske musikere i 2022:

1Fridolin Nordsø
2Frederik Nordsø
3Arto Eriksen
4Lasse Boman
5Andreas Odbjerg
6Tobias Rahim
7Thor Nørgaard
8Mads Møller
9Drew Sycamore
10Kristjan Rafn
Listen er trukket på grundlag af de danske medlemmer, som er rapporteret afspillet til Gramex i 2022

Om listen

Listen er en opgørelse over de 10 Gramex-medlemmer, der er spillet flest minutter i alt i radioen i 2022.

7 af 10 er ikke selv artister. De er – ligesom Fridolin og Frederik Nordsø – aktive musikere i studiet uden selv at stå øverst på plakaten. Mange af dem er også producere og sangskrivere, men i Gramex er det udelukkende deres rolle som udøvende musiker på tracket, vi registrerer. Det er vores gode kolleger i Koda, der registrerer sangskriverne og tekstforfatterne og sikrer dem betaling for dén rolle.

Arto Eriksen har indspillet med blandt andet Tobias Rahim, Drew Sycamore, Burhan G og Pil.

Lasse Boman har indspillet med fx Tobias Rahim & Andreas Odbjerg, Ericka Jane, Drew Sycamore og Christopher.

Thor Nørgaard og Mads Møller kender du måske som producer-duoen Pitchshifters, der har indspillet med blandt andet Andreas Odbjerg, Medina og Blæst.

Kristjan Rafn har indspillet med fx Tobias Rahim og Andreas Odbjerg.

Drew Sycamore kom ind på listen i 2021 som den første og eneste kvinde nogensinde og ligger stadig i top 10 for nu 3. år i træk.

Andreas Odbjerg og Tobias Rahim kender du altså godt. Ellers kan du starte her:

Læs mere

Årets største Gramex-udbetaling i dag