Netradio

Netradio – også kaldet webcasting – er når du sammensætter et programindhold i form af tale og/eller musik, og udsendelsen streames på internettet. Webcasting kan finde sted både som ren ”internetfødt” radio og i form af simultan streaming af en eksisterende FM-kanal.

Aftale om webcasting

Når der er inkluderet musik i en programflade, der streames på internettet, skal du indgå en aftale med Gramex om webcasting.

Hvis du har en lokalstation og ønsker at sende analoge programmer simultant på internettet, skal du ikke indgå en særskilt aftale for webcasting. Den simultane udsendelse på internettet er inkluderet i betalingen for analog udsendelse.

Læs mere om lokalstationer under ‘Radio og tv’

Hvis du ønsker at bruge musik, lydbøger mv. i forbindelse med webcasting, kan du finde oplysninger om aftalen, priser og rapportering herunder.

Aftalen er et tillæg til de broadcastere, der i forvejen har aftale(r) med Gramex om radioaktiviteter. Hvis du ønsker at indgå en webcastaftale uden i forvejen at have aftaledækkede broadcastaktiviterer, skal du kontakte os for at indgå en individuel aftale.

Når du har udfyldt og underskrevet aftalen, skal du sende den til os. Du kan enten sende aftalen med posten eller som et scannet dokument vedhæftet en e-mail. Vær opmærksom på, at vi skal have alle siderne af aftalen tilsendt.

Aftale om webcasting

Rapportering

Som kommerciel webcaster skal du hvert år indsende en specificeret rapportering af minimum to ugers forbrug af udgivne lydoptagelser. Som ikke-kommerciel webcaster skal du derimod kun udfylde en årlig erklæring.

Rapporteringsskema i Excel

Download

Hvis du ønsker at lægge musik til download på en hjemmeside, hvor brugerne kan downloade musik til deres egen computer som eksempelvis en mp3-fil, skal du have tilladelse fra de medvirkende udøvende kunstnere og pladeselskabet. For yderligere information kontakt pladeselskabernes brancheorganisation IFPI.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os:

Gramex
Forretningsudvikling & kommunikation
Tlf.: 33 85 32 00
E-mail: kunde@gramex.dk