Årets største Gramex-udbetaling i dag

Så er der penge på vej til alle de Gramex-medlemmer, der er afspillet i radio/tv i 2022.

Er du en af de musikere, artister eller pladeselskaber, der har penge på vej? Det kan du tjekke på Mit Gramex. Det er også her, du kan hente en opgørelse over udbetalingen og som noget nyt se detaljer om din udbetaling og dine afspilninger.

Pengene går ind hurtigst muligt på din NemKonto. Har du konto i en anden bank end Danske Bank, kan der godt gå et par dage.

Driller Mit Gramex, så prøv igen lidt senere. Der er mange, der tjekker deres udbetaling netop nu, og det kan give lidt trafikprop.

Gå til Mit Gramex

FAQ om juni-udbetalingen

Vi er ekstra glade for at kunne sende årets største udbetaling ud til medlemmerne i år, fordi det er første gang vi udbetaler via vores spritnye IT-systemer. Og fordi vi endelig kan give medlemmerne nogle af de detaljer om deres udbetaling, vi har savnet i årevis.

Vi er rigtigt godt på vej. Men vi er ikke i mål. Derfor følger der ekstra udbetalinger snarest muligt senere på året.

Du kan betragte dagens udbetaling som den første pandekage på panden. Den er ikke perfekt. Men den smager rigtigt, så vi serverer den for jer alligevel. Vi ved godt, I går og venter på pengene. Alternativet ville være at udskyde hele udbetalingen, som flere andre organisationer i udlandet har gjort, imens de skiftede IT-systemer. Dét gør vi ikke.

Har du spørgsmål til din udbetaling, kan du med fordel starte med at tjekke vores FAQ om udbetalingen:

FAQ: Juni-udbetaling 2023

Dét får du penge for i dag

De Gramex-penge, du får udbetalt i dag, er betaling for de minutter og sekunder, du er blevet spillet i dansk radio og tv igennem 2022.

Har du både medvirket på en udgivelse og selv udgivet musik, der er afspillet, vil du få to udbetalinger. Det er fordi Gramex forvalter rettigheder for to grupper rettighedshavere: udøvende kunstnere og producenter. Du har derfor ét Gramex-nummer som musiker/artist (kunster) og ét som producent (pladeselskab).

Er du arving til Gramex-rettigheder, vil du få en separat udbetaling for det.

Størrelsen på beløbet, du får udbetalt, afhænger af, hvor mange minutter hver enkelt sang er blevet spillet, hvor den er blevet spillet henne, og hvilken rolle du har på sangen.

Vi udbetaler i dag alene for afspilninger i 2022. Har du penge til gode for afspilninger i 2021 eller 2020, følger de i en udbetaling snarest muligt senere på året.

Se detaljer om din udbetaling

Som noget nyt kan du nu se flere detaljer om din udbetaling og dine afspilninger på Mit Gramex. Du kender det måske som et track breakdown.

Her kan du se de tracks, du er registreret på, som har optjent Gramex-penge i 2022, og hvor mange penge de hver især har indtjent til dig, ligesom du kan se, hvor og hvornår de er afspillet.

Du finder detaljerne på Mit Gramex under “Udbetalinger”. Klik på “Detaljer” til højre for dagens udbetaling og klik dig videre på “Vis” for at se mere. Du kan også downloade et fuldt track breakdown i fx Excel. Vær lidt tålmodig – der er mange, der tjekker Mit Gramex i øjeblikket. Og prøv igen lidt senere, hvis det driller.

Tjek dit track breakdown som producent

Hvis du får penge i dag som producent – altså som pladeselskab eller selvudgiver – skal du huske at tjekke dit track breakdown. Det er en oversigt med beløb over de tracks, du har rettigheder til som producent, der er afspillet i 2022.

Normalt plejer du at skulle godkende dine spilletider, før vi udbetaler. I år er vi sprunget direkte til udbetalingen. Men det er altså stadig dit ansvar som producent at tjekke listen over dine tracks, og du er stadig forpligtet til at give Gramex besked, hvis der er tracks, du ikke længere har rettighederne til.

Sådan gør du:

  • Log ind på Mit Gramex: Gå til Mit Gramex
  • Klik på Dokumenter
  • Har du flere Gramex-numre, skal du vælge dit selskabsnavn under ’skift Gramex-nummer’
  • Download dit track breakdown [Gramex-nummer_selskabsnavn_2022]
  • Filen er en oversigt over dine tracks med afspilninger i 2022. I kolonne Q kan du se, hvad hvert track har optjent i kroner
  • Er der tracks, du ikke længere har rettigheder til, skal du afclaime dem ved at udfylde slutdatoen for jeres rettigheder i kolonne A (end date). Slutdatoen skal skrives sådan her: dd.mm.yyyy (fx 27.06.2023)
  • Når du har tilføjet slutdato på alle tracks, du ønsker at afclaime, skal du gemme en kopi af filen på din computer. Herefter skal dén fil med dine tilføjelser uploades under Dokumenter. Klik ”Upload dokumenter”, vælg fil og klik ”Upload ”for at sende filen retur til os

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din udbetaling, er du velkommen til at kontakte os. Telefonen er ekstra åben den her uge klokken 9 til 15 til og med torsdag.

Er der telefonkø, eller har du spørgsmål, vi skal undersøge nærmere, kan du med fordel skrive til os i stedet. Så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

Du er også velkommen til at kigge forbi vores kontor på Gammel Kongevej; vi bor lige over for Planetariet.

Kontakt os

Læs mere