Færøerne

Føroyskt (færøsk version)

På Færøerne indhenter Gramex betaling for brug af udgivet musik på færøske radio- og tv-stationer og andre offentlige steder.

Halvdelen af indtægterne går tilbage til fordeling i det færøske musikliv. Den anden halvdel fordeles til det færøske, danske og internationale repertoire ud fra de rapporteringer, Gramex modtager fra dansk radio og tv.

Støttemidler

Midlerne, der går tilbage til Færøerne, fordeles ligeligt mellem udøvende kunstnere og pladeselskaber. Pengene til de færøske kunstnere bliver fordelt som støttemidler via fonden Gramexgrunnur – Tónleikarar. Fordelingsudvalgets medlemmer indstilles af Føroya Tónleikarafelag, der er en sammenslutning af færøske musikorganisationer.

Fonden yder støtte til færøsk musikliv i forbindelse med udgivelse af musik. Foreninger/fællesskaber kan desuden søge støtte til gavn for musikere og sangere på Færøerne, heriblandt støtte til koncerter, festivaler og transport.

Alle udøvende kunstnere på Færøerne kan søge om støtte hos fonden. Ansøgninger kan indsendes hele året og behandles løbende.

Vil du søge om støtte? (på færøsk)

Fordeling af støttemidler til færøske kunstnere 2023
Læs fordelingsregler for kunstnere på Færøerne

Bliver din færøske udgivelse spillet i Danmark?
Bliver din færøske udgivelse spillet i udlandet?