Juni-udbetaling fra Gramex

I dag udbetaler Gramex til alle de rettighedshavere, der er blevet afspillet i 2023.

Er du en af de musikere, artister eller producenter, der har penge på vej? Det kan du tjekke på Mit Gramex nu.

Pengene går ind hurtigst muligt på din NemKonto. Har du konto i en anden bank end Danske Bank, kan der gå et par dage.

Driller Mit Gramex, så prøv igen lidt senere. Der er mange, der tjekker deres udbetaling netop nu, og det kan give lidt prop.

Gå til Mit Gramex

Dét får du Gramex-penge for i dag

De Gramex-penge, du får udbetalt i dag, er først og fremmest betaling for de minutter og sekunder, du er blevet spillet i dansk radio og tv igennem 2023.

Har du både medvirket på en udgivelse og selv udgivet musik, der er afspillet, vil du få to udbetalinger. Det er fordi Gramex forvalter rettigheder for to grupper rettighedshavere: udøvende kunstnere og producenter. Du har derfor ét Gramex-nummer som kunstner (musiker/artist) og ét som producent (pladeselskab/selvudgiver). Er du arving til Gramex-rettigheder, vil du få en separat udbetaling for det.

Størrelsen på beløbet, du får udbetalt, afhænger af, hvor mange minutter hvert enkelt track er blevet spillet, hvor det er blevet spillet henne, og som kunstner om du er featured eller non-featured artist på tracket.

Udbetalinger til kunstnere  |  Udbetalinger til producenter

Dét får du Performex-penge for i dag

Gramex udbetaler i dag også penge til kunstnerne på vegne af Performex. Det er betaling for såkaldt retransmission af udgivet musik i radio og tv og brug af udgivne indspilninger i arkivproduktioner.

Størrelsen på din udbetaling fra Performex afhænger af, hvor meget du er blevet spillet i radio eller tv, eller for arkiv-puljens vedkommende af musikanvendelsen over en 10-årig periode tilbage i tid på DR’s tv-kanaler.

Udbetalingen fra Performex fremgår af din udbetalingsopgørelse på Mit Gramex.

Læs mere om Performex-midler

FAQ om juni-udbetalingen

Hvorfor får jeg mere eller mindre udbetalt end sidste år?

Hvorfor får jeg penge fra Tyskland, men ikke fra England?

Hvad betyder public performance på min udbetaling?

Har du spørgsmål til dagens udbetaling, kan du med fordel starte med at tjekke vores FAQ, der giver svar på mange gode spørgsmål.

FAQ: Juni-udbetaling 2024

Ny fordeling for kunstnerne

Udbetalingen af Gramex-penge i dag er den første, efter der er indført fast trackværdi for kunstnerne. Det betyder, at alle tracks nu har samme minutværdi uanset antal medvirkende, og at de medvirkende på tracket som noget nyt deler trackets værdi.

Samtidig er de mange forskellige gamle rollekoder blevet oversat til de to nye kategorier featured artist (FA) eller non-featured artist (NFA), som følger international praksis.

I næste fase af implementeringen indfører vi en ny rolle som kunstnerisk producer. Samtidig får man mulighed for at blive honoreret for at bidrage med flere instrumenter på samme track.

Du kan læse mere her:

Ny fordeling for kunstnerne

35 millioner mere til musikken

Gramex lander på 253 millioner kroner i omsætning i 2023. Det er ny rekord og svarer til en vækst på 9 procent.

Fratrækker vi omkostninger, ender vi på 246 millioner til fordeling til rettighedshaverne. Det er 35 millioner mere end sidste år. Og dét er direktøren godt tilfreds med.

– I dag er en god dag i Gramex. Efter et rekord-resultat i 2023 fordeler vi nemlig flere penge end nogensinde før til rettighedshaverne. Det er vi stolte af. Og vi vil fortsætte med at gøre alt, hvad vi kan, for at sikre musikselskaberne og de udøvende kunstnere en rimelig betaling for deres store arbejde med at indspille og udgive den musik, der er så betydningsfuld en del af hverdagen for os alle, siger Gramex’ adm. direktør Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Læs mere her

Track breakdowns til producenter på vej

Hvis du får penge i dag som producent – altså som pladeselskab eller selvudgiver – er dit track breakdown lige på trapperne. Det er en oversigt med beløb over de tracks, du har rettigheder til som producent, der er afspillet i 2023.

Ligesom sidste år er vi sprunget direkte til udbetalingen uden du skal godkende dine spilletider først. Men det er stadig dit ansvar som producent at tjekke listen over dine tracks. Du er forpligtet til at give Gramex besked, hvis der er tracks, du ikke længere har rettighederne til, og tilbagebetale pengene til Gramex.

Du får en mail fra os med info, så snart filen er klar til dig på Mit Gramex.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din udbetaling, er du velkommen til at skrive eller ringe til os.

Telefonen er længere åben de næste par dage: Tirsdag 9-18, onsdag 9-17, torsdag 9-15, fredag 9-12.

Er der telefonkø, eller har du spørgsmål, vi skal undersøge nærmere, kan du med fordel skrive til os i stedet. Så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

Du er også velkommen til at kigge forbi vores kontor på Gammel Kongevej; vi bor lige over for Planetariet.

Kontakt os

Læs mere