De største danske radionavne

Tobias Rahim (foto: Oskar Folmann) og Saint Clara (foto: Rasmus Luckmann) ligger 1 og 2.

Han gør det igen. Og Saint Clara er Danmarks mest spillede kvindelige hovedartist.

Det største navn i dansk radio hedder stadig Tobias Rahim. Ligesom sidste år ligger han nr. 1 som vores mest spillede danske hovedartist.

Årets mest spillede kvindelige hovedartist er Saint Clara, som ligger nr. 2. Hun var også på listen tilbage i 2019 og 2020, hvor hun bare kaldte sig Clara. Nu er den 23-årige artist tilbage i top 10 og har også hele 2 sange med i top 10 over mest spillede danske radiohits: ‘Progress’ og Oh My God’.

Der er flere gengangere fra sidste år, der har spillet sig i top 10 igen: Andreas Odbjerg, Christopher, Mads Langer og Drew Sycamore. Lord Siva og TV-2 har også tidligere ligget i top 10. 

Nye navne i top 10 er Ida Laurberg, som står bag årets største danske radiohit ‘Terrier’, og Blæst.


Gramex’ mest spillede danske hovedartister i 2023:

1Tobias Rahim
2Saint Clara
3Andreas Odbjerg
4Christopher
5Mads Langer
6Drew Sycamore
7Ida Laurberg
8Blæst
9Lord Siva
10TV-2
Listen er trukket på grundlag af de danske hovedartister, som er rapporteret afspillet til Gramex i 2023

Om listen

Top 10 over hovedartister er trukket på baggrund af de danske såkaldte main artists med flest afspillede minutter i alt i 2023, der er rapporteret til Gramex af vores kunder.

Med hovedartist mener vi dét navn på en artist eller et band, der står på coveret og på Spotify og på festivalplakaten. Kaldes også for salgskunstner.

Det er altså de 10 danske hovedartister, som Gramex har fået rapporteret flest antal minutters afspilninger af totalt i 2023. Vi får ikke fuld rapportering fra alle danske radiostationer; nogle rapporterer slet ikke og andre leverer kun stikprøver.

Du kan læse om kvinderne på de nye lister her:

Flere kvinder i top 10 fra Gramex

Læs mere

Danmarks mest spillede musikere

Årets største danske radiohit

Juni-udbetaling fra Gramex