FAQ: Juni-udbetaling 2024

Har du spørgsmål til din udbetaling – eller mangel på samme – kan du starte her:

 • Jeg får mere eller mindre udbetalt end sidste år. Hvordan kan det være? 

  At der er forskel på din udbetaling i dag i forhold til sidste år, kan skyldes forskellige ting: Måske medvirkede du på et radiohit, der blev spillet meget i 2022, men ikke så meget i 2023. Måske blev du spillet mere på DAB i 2023 i stedet for P3 eller P4. Eller måske kan du mærke på din udbetaling som kunstner, at vi har indført ny fordeling. Læs mere om hvad den nye fordeling betyder


 • Hvad udbetaler Gramex for i dag?

  – Musik i radio og tv (broadcasting)
  – Musik i butikker, cafeer osv. (public performance)
  – Musik i teater-forestillinger
  – Musik i tysk radio/tv til kunstnere (fra GVL)
  – Musik i KNR til grønlandske producenter
  – Penge på vegne af Performex til kunstnere for retransmission i radio og tv 2022 og arkivproduktioner i 2020 og 2022


 • Hvad udbetaler Gramex for senere på året og altså ikke her i juni?

  – Penge fra udlandet
  – Penge for blankmedier
  – Penge for erhvervskopiering til producenter
  – Penge på vegne af Performex for musikvideoer


 • Hvad betyder public performance på min udbetaling?
  Det er den pulje penge, vi udbetaler for musik afspillet ude i butikker, cafeer, fitnesscentre osv., som vi i regnskabet kalder anden offentlig fremførelse. Du kender det måske som producent som tillægget øvrige indtægter. Som altid fordeler vi pengene fra disse kunder, som vi har til fælles med Koda, ud fra den rapportering, vi får fra radio/tv, da vi ikke får særskilt rapportering fra de her kunder.


 • Hvorfor er der minus-beløb på min udbetaling?

  Det er reguleringer (recalculations), som kan give enten plus eller minus på din Gramex-konto. Reguleringer skyldes fx ændringer i rettigheder, nye claims, efterrapportering fra kunderne osv.


 • Hvor meget er den her faste trackværdi på?

  Hvert enkelt tracks værdi afhænger stadig af, hvor det er afspillet (kanaltype) og hvor længe (minutter/sekunder). Men som noget nyt påvirkes værdien ikke længere af antallet af medvirkende på tracket. Du kan få en ide om værdien af et track på de forskellige kanaltyper her: minutværdier for kunstnere og minutværdier for producenter.


 • Jeg har fået penge fra Tyskland i dag, men ikke fra andre lande. Hvorfor det?

  Vi udbetaler i dag en stor portion penge fra GVL i Tyskland, som ikke var med i forårets udbetaling. Penge fra udlandet er normalt ikke med i juni-udbetalingen. Vi udbetaler typisk fra vores søsterorganisationer i udlandet om foråret og efteråret. Senest udbetalte vi udlandspenge i april, og næste udbetaling fra udlandet følger til efteråret omkring september.


 • Jeg ved, at jeg er blevet spillet i min lokalradio. Hvor er de penge?

  Flere af vores kunder betaler til Gramex for at bruge musik uden at rapportere, hvilken musik de har spillet hvornår. Det skyldes, at det rent administrativt er for dyrt og krævende at opretholde et rapporteringssystem for en lille lokalradio. De kommercielle lokalradioer rapporterer kun i form af stikprøver to uger om året.


 • Hvor finder jeg detaljer om min udbetaling?

  Du kan se detaljer om din udbetaling på Mit Gramex. Klik på Udbetalinger og på “Detaljer” til højre for dagens udbetaling. Her kan du se, hvad hvert enkelt track du er registreret på har optjent til dig i kroner og øre i 2023. Klikker du videre, kan du under “Vis” se, hvor tracket er afspillet i løbet af året og hvornår. Vi kalder det også et track breakdown.

  Som producent kan du også hurtigst muligt under “Dokumenter” finde en fil med dit fulde track breakdown med detaljer om din udbetaling og mulighed for at afclaime tracks, du ikke længere har rettighederne til. Du får en mail fra os med nærmere info.


 • Jeg har fået penge for et track, jeg ikke har rettighederne til som producent?

  Er der et track på dit track breakdown, du ikke længere har producentrettighederne til? Så skal du afclaime det. Det gør du i filen med dit track breakdown ved at udfylde slutdato for dine rettigheder i kolonne A ud for tracket og uploade filen til os med dine tilføjelser. Så modregner vi din udbetaling på din Gramex-konto. Følg vejledningen på Mit Gramex.


 • Jeg har ikke fået penge for et radiohit i 2023, jeg synger kor på. Hvad gør jeg?

  Skriv til os med info om tracket, udgivelsen, producenten og din egen rolle som udøvende kunstner på tracket. Så undersøger vi, hvordan tracket er anmeldt til os på studielisten, og vender tilbage til dig. Vi er ikke med i studiet, så vores registrering sker alene på baggrund af den information, vi får fra producenten via studielisten.


 • Hvorfor har jeg ikke fået penge for Spotify?

  Du får ikke Gramex-penge for afspilninger på Spotify. Eller Tidal, YouTube, reklamer, Netflix osv. Vi licenserer ikke såkaldt on demand-brug af musik på fx streamingtjenester, hvor man selv aktivt vælger musikken. Ligesom vi ikke licenserer synkronisering af musik i film og tv eller specialkomponeret musik til jingler og reklamer. Ingen af delene falder ind under den paragraf i ophavsretsloven, der giver Gramex mandat til at indhente betaling til rettighedshaverne.Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din udbetaling, er du velkommen til at skrive eller ringe til os.

Telefonen er længere åben de næste par dage: Tirsdag 9-18, onsdag 9-17, torsdag 9-15, fredag 9-12.

Er der telefonkø, eller har du spørgsmål, vi skal undersøge nærmere, kan du med fordel skrive til os i stedet. Så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

Du er også velkommen til at kigge forbi vores kontor på Gammel Kongevej; vi bor lige over for Planetariet.

Kontakt os

Læs mere