Individuel registrering af kor/orkestre

Fra den 1. august 2024 skal alle kor/orkestre anmeldes individuelt på studielisten til Gramex.

I efteråret 2023 vedtog Gramex’ bestyrelse et nyt fordelingssystem, som blandt andet betyder, at den kollektive mulighed for registrering af kor og orkestre udgår på nye registreringer.

Alle kor og orkestre – inklusive dem, der hidtil har haft en kollektiv aftale – skal derfor fra den 1. august 2024 anmeldes individuelt på studielister til Gramex.

Det har betydning for følgende grupper af medlemmer:

  • Pladeselskaber, der udgiver musik, hvor der medvirker kor/orkestre, da det som altid er pladeselskabets ansvar at levere fuldt lineup, når de udfylder studielister til Gramex

  • Kor/orkestre, der skal levere fuld information (besætningslister) til pladeselskaberne om alle medvirkende i koret/orkestret, så pladeselskabet kan anmelde de medvirkende kunstnere korrekt individuelt

Berig besætningslister med info

For at gøre dét arbejde så nemt og smertefrit som muligt for alle anbefaler vi, at man som kor/orkester fra 1. august beriger besætningslisterne med følgende data, inden man sender dem videre til pladeselskabet:

  1. Fulde navn på alle medvirkende
  2. Gramex-nummer (hvis sangeren/musikeren er medlem af Gramex)
  3. Nationalitet og bopælsland
  4. Adresse og e-mail (kun nødvendigt hvis sangeren/musikeren ikke har et Gramex-nummer, og kun hvis bopælsland og/eller nationalitet er dansk)
  5. Instrument(er)
  6. Angivelse af hvilke tracks på udgivelsen sangeren/musikeren medvirker på
  7. Angivelse af hvem der er dirigent

Som pladeselskab er det altså også dén information, man skal efterspørge hos den ansvarlige for det pågældende kor/orkester, hvis man ikke automatisk modtager besætningslisten.

Vær obs på udenlandske udgivelser

Vi modtager kun studielister fra danske pladeselskaber og får altså ikke automatisk oplyst, hvis et kor/orkester medvirker på udenlandske udgivelser.

Hvis man som kor/orkester udkommer på et udenlandsk pladeselskab, skal man derfor selv udfylde studielisten til Gramex med fuldt lineup af alle medvirkende i koret/orkestret.

Sådan anmeldes udenlandsk repertoire

Spørgsmål?

Vi står selvfølgelig til rådighed, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp til, hvordan I nemmest anmelder jeres repertoire og alle medvirkende også efter den 1. august 2024.

Kontakt os

Læs mere

Ny fordeling for kunstnerne

Om studielister