Over 200 millioner tilbage til musikken

Foto: Gyrithe Lemche

Direktøren er godt tilfreds med resultatet af et år, der startede ud med total nedlukning.

Gramex udbetaler i dag penge til medlemmerne for deres afspilninger i 2021.

– Vi er tilbage over de 200 millioner og fordeler i år omkring 202 millioner tilbage til musikken i alt. Samlet lander Gramex’ indtægter på 213 millioner, som er 12 millioner mere end sidste år, siger Gramex’ adm. direktør Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Årets resultat er dog stadig mærket af corona-krisen. Det gælder især indtægterne fra butikker, frisører, restauranter osv., som var særligt præget af nedlukningen i starten af 2021.

– Selvom det føles langt væk efterhånden, var landet lukket ned det meste af første kvartal 2021. Og det kan ses og mærkes i vores indtægter i den periode, siger Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Fra corona til krig

Selvom direktøren er glad for at kunne præsentere et regnskab, der igen krydser de 200 millioner, er den ene alvorlige krise desværre blevet afløst af en ny.

Derfor er der også ét land, vi ikke udbetaler til i dag.

– I lighed med flere andre forvaltningsselskaber har vi i Gramex besluttet at sætte betalinger til Rusland i bero, ligesom vores samarbejde med den russiske organisation VOIS er sat på pause indtil videre – velvidende at det også risikerer at ramme nogle uskyldige russiske kunstnere, siger Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Det er jo på ingen måde pengene fra Gramex til Rusland, der gør en stor forskel, men vi ser os ikke desto mindre nødsaget til også på vores område at sige fra over for Ruslands aggression og bakke op om vores ukrainske kolleger, kunstnere og resten af det ukrainske folk, der kæmper for overlevelse og frihed, siger hun.

Spørgsmål til din udbetaling?

At krigen presser priserne i vejret også her i Danmark, er noget, der kan mærkes i de flestes budgetter. Også hos Gramex’ medlemmer.

– Vi ved, at mange af jer går og venter på at få lige præcis de her penge ind på kontoen. Og vi har fuld forståelse for, at pengene i år er ekstra vigtige. Derfor har vi også knoklet for at kunnet nå at få nogle ekstra penge udbetalt til jer i dag i form af årets blankmediemidler, ligesom vi har en ekstra udbetaling af Performex-midler lige på trapperne inden længe.

– Har I spørgsmål til udbetalingen, er vi selvfølgelig klar til at hjælpe med at opklare det. Vi holder telefonen åben både i dag og i morgen til klokken 15, lyder det fra Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Kontakt os

Læs mere