Her er Gramex’ 10 største radiohits

Foto: Petra Kleis

Gramex har talt op og vores mest spillede danske sang i 2021 hedder …

… Fall So Hard!

Med dén single går Christopher ikke bare nummer 1 i dansk radio – igen – men også tættere på sit personlige liv end nogensinde før. Den er nemlig skrevet til hans på det tidspunkt ufødte datter.

– Den opstod hjemme på mit eget klaver midt om natten. Jeg vidste, at jeg ville skrive en sang til min datter, og at det ikke skulle være en vuggevise. Det skulle være en uptempo sang med et optimistisk og positivt budskab, fortæller Christopher om sangen.

– Jeg tænkte over alt det, folk gik og sagde til mig: Alt det der med, at nu ændrer livet sig. Nu er der pludselig en person, som er vigtigere end dig selv. Men der er det ved netop den her kliché, at den virkelig passer. Man står virkelig der, og fra det ene øjeblik til det andet bliver du jo nærmest biperson i dit eget liv.

– Det er virkelig vildt for mig – det her med at kigge tilbage på mit liv, og det her med, at entydigt altid skulle have mig selv og min egen karriere i fokus. Lige pludselig nu er livet bare så fundamentalt anderledes. Der er bare en helt ny og altoverskyggende dimension, der er ubeskrivelig, fortæller Christopher.

Når livet for alvor rammer

Den 30-årige musiker og sangskriver fra Amager har de seneste år skrællet lag efter lag af i sin sangskrivning, og med sangene til albummet ’My Blood’ fra sidste år er han nået derind, hvor det bliver helt personligt.

Og dét er noget, dansk radio kan lide!

Udover ’Fall So Hard’ har albummet kastet solide radiohits af sig som ’Good to Goodbye’, der ligger nr. 5 på årets liste, og singlerne ’Ghost’ og ’Leap of Faith’, der gik nummer 1 og 3 på sidste års liste.

Og så er Christopher også blandt de 3 mest spillede danske hovedartister og de 5 mest spillede danske musikere i 2021.


Gramex’ mest spillede danske sange i 2021:

TitelHovedartist
1Fall So HardChristopher
2StjernerneLord Siva
3Hanging With YouMads Langer
4I morgen er der også en dagAndreas Odbjerg
5Good To GoodbyeChristopher feat. Clara Mae
645 Fahrenheit GirlDrew Sycamore
7One More DanceAlexander Oscar
8I Say Stupid ThingsEricka Jane
9I Wanna Be DancingDrew Sycamore
10Share That LoveLukas Graham feat. G-Eazy
Listen er trukket på grundlag af de danske sange, som er rapporteret afspillet til Gramex i 2021

Om sangene på listen

Nye navne på listen i år er Andreas Odbjerg, Alexander Oscar og Ericka Jane.

Ligesom sidste år er 3 af de 10 sange sunget af kvinder. Drew Sycamore med to sange og Ericka Jane med ‘I Say Stupid Things’. Plus svenske Clara Mae, der synger duet med Christopher på Good To Goodbye.

Året før var der 2 kvinder på listen. Og i 2018 var der for tredje år i træk ingen kvinder på nogen af listerne.

Gramex’ top 10 over radiohits er trukket på baggrund af danske sanges afspillede minutter i alt i 2021, der er rapporteret til Gramex af vores kunder.

Det er altså de 10 danske sange, som Gramex har fået rapporteret flest antal minutters afspilninger af totalt i 2021. Vi får ikke fuld rapportering fra alle danske radiostationer; nogle rapporterer slet ikke og andre leverer kun stikprøver. Til gengæld får vi også rapportering fra nogle af de store instore-radioer, der leverer musik til fx supermarkeder.

Og hvem er det så, der rapporterer deres musikbrug til os? Du kan se en oversigt her:

Dé rapporterer til Gramex

Læs mere