Ny mand i Gramex’ bestyrelse

Foto: Rasmus G. Sejersen

Velkommen til Thomas Sandberg, der blev valgt ind i bestyrelsen på årets generalforsamling.

– Tak for stemmerne og tak for tilliden! Der sker rigtig meget i Gramex lige nu, som har betydning for medlemmerne. Nye IT-systemer giver nye muligheder for at gøre tingene på nye måder – og så er der allerede et vigtigt arbejde i gang med at gentænke fordelingssystemet for kunstnerne. Jeg glæder mig meget til at komme i gang og bidrage til arbejdet.

Sådan lyder det fra Thomas Sandberg, der er nyt medlem af Gramex’ bestyrelse efter årets ordinære generalforsamling 31. maj.

Gramex har han været medlem af i mere end 30 år. Han er oprindeligt uddannet slagtøjssolist fra konservatoriet tilbage i 1996 og har arbejdet som professionel freelance musiker, skuespiller og komponist lige siden i næsten alle genrer. Og så er Thomas Sandberg nyvalgt forperson i Dansk Musiker Forbund (DMF), hvor han 1. maj overtog posten efter Søs Nyengaard.

– Som aktør og rettighedshaver i musikbranchen gennem 35 år har det altid ligget mig meget på sinde, at kunstnerne får en fair og rimelig andel af rettighedsbetalingerne for indspillet musik, og det kommer jeg til at arbejde aktivt for i Gramex’ bestyrelse.

– Og så tror jeg på, at samarbejde og dialog er vejen frem. Musiklivet er jo ét stort økosystem, og jo bedre vi arbejder sammen og taler sammen, jo bedre tror jeg at tandhjulene kører, lyder det fra Gramex’ nye bestyrelsesmedlem Thomas Sandberg.

Her er Gramex’ nye bestyrelse

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Laura Littauer som ny bestyrelsesleder. Hun overtager posten efter Sara Indrio, som er ny vicebestyrelsesleder. Det er helt almindelig praksis i Gramex, at posten som bestyrelsesleder går på skift mellem kunstnere og producenter hvert andet år.

Laura Littauer er til daglig leder af Sundance Music, der er et uafhængigt musikselskab, der udgiver jazz og det, der ligner. Hun har siddet i Gramex’ bestyrelse for producenterne siden 2016 og har også tidligere stået i spidsen for bestyrelsen, så hun kender udmærket butikken, bestyrelsesarbejdet og formands-taburetten.

Nu glæder hun sig til at fortsætte arbejdet for at modernisere og udvikle et stærkt og bæredygtigt Gramex.

– Gramex gennemgår i de her år en stor og vigtig udvikling på rigtig mange fronter. Dén forandringsproces glæder jeg mig til at fortsætte sammen med Sara og resten af bestyrelsen – og ikke mindst vores nye mand på holdet: Thomas Sandberg.

– Stort tillykke til Thomas med valget og velkommen ombord!, lyder det fra Gramex’ nye bestyrelsesleder Laura Littauer.

Bestyrelsen ser nu således ud (fra venstre på billedet):

  • Morten Rosenmeier
  • Thomas Sandberg
  • Søs Nyengaard
  • Søren Krogh Thompson
  • Laura Littauer (bestyrelsesleder)
  • Jakob Plesner Mathiasen
  • Sara Indrio (vicebestyrelsesleder)
  • Jens Skov Thomsen (suppleant)
  • + Morten Ingholt (suppleant)

Sådan kontakter du bestyrelsen

Dét skete i 2022

Ud over at vælge, hvem der skal sidde i bestyrelsen, er det på årets ordinære generalforsamling, at Gramex’ medlemmer godkender årsregnskab, gennemsigtighedsrapport og alle de politikker, som ligger til grund for vores store medlemsudbetaling i juni måned.

Bestyrelsesleder Sara Indrio aflagde beretning om året, der gik i Gramex, mens adm. direktør Anne Sophie Gersdorff Schrøder fremlagde nøgletal fra årsregnskabet, gennemsigtighedsrapport og politikker.

Du kan finde årets rapporter her:

Nyt fordelingssystem på vej

Sara Indrio informerede desuden om det igangværende – og omfattende! – arbejde i kunstnergruppen i bestyrelsen med at gentænke det fordelingssystem, der ligger til grund for kunstnernes fordeling af vederlag.

Arbejdet er nu så langt, at man i bestyrelsen forventer at kunne dele det med medlemmerne på medlemsmøder i efteråret (formentlig 5. og 6. september).

Et sådant nyt fordelingssystem skal godkendes af medlemmerne, så vi forventer at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i oktober (formentlig 26. oktober).

Er du medlem som kunstner, så hold øje med din indbakke for nærmere info efter sommerferien.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen

Find materialet til generalforsamlingen