Udbetaling af blankmediemidler i dag

Gramex udbetaler i dag blankmediemidler på vegne af organisationerne for udøvende kunstnere i Danmark.

Er det dig, der har penge på vej her op til jul? Tjek din konto eller Mit Gramex.

Har du Danske Bank, går pengene typisk ind i løbet af dagen i dag. Har du en anden bank, kan der gå to dage, før du har pengene på kontoen.

Indtil da kan du logge på Mit Gramex og tjekke din udbetaling. Har du eller din manager brug for en opgørelse over udbetalingen, kan du også finde den dér.

Gå til Mit Gramex

Hvad får du penge for?

Udbetalingen af blankmediemidler (tidligere kaldet blankbånd) er en økonomisk kompensation til de udøvende kunstnere for den lovlige private kopiering af musik, der foregår til egen brug.

Vi får af gode grunde ingen rapportering af, hvilken musik der rent faktisk bliver kopieret, da det sker privat til egen brug. Pengene bliver derfor fordelt ud fra den formodede aktuelle kopiering på baggrund af de 400 mest spillede tracks i radio/tv i Danmark.

Medvirker du på et track, der er blandt Gramex’ 400 mest afspillede i radio/tv i 2019 og/eller 2020, får du altså en udbetaling i dag.

Pengene til de udøvende kunstnere i blankmedieordningen bliver indhentet af Copydan KulturPlus og udbetalt af Gramex på vegne af følgende kunstnerorganisationer:

Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Solistforbund, Dansk Kapelmesterforening, Dansk Organist og Kantor Samfund og Solistforeningen af 1921.

Gramex indberetter udbetalingen til Skat som B-indkomst.

Læs mere om blankmedie-ordningen