Her er de største danske radiojulehits

Hvilke danske julesange blev spillet mest i radioen sidste jul? Gramex har talt op.

Julen er traditionernes tid. Også når det gælder vores julerepertoire i radioen. Det er nemlig i stor stil de samme gode gamle juleklassikere, vi hører i radioen ved juletid. Det viser Gramex’ julehitliste.

Helt i top som det absolut største danske radiojulehit sidste jul finder vi ‘Let Love Be Love’, der er sunget af Juice, S.O.A.P., Christina Undhjem og Remee. Sangen er tilbage fra 1998 og skrevet af Remee til sin dengang ufødte ældste datter. Som i dag er 22 år gammel.

Faktisk er hele 4 af de 5 største danske julehits sange, vi har hørt hver eneste jul igennem både 20 og 30 år: ‘Jul det’ cool’ og ‘Når sneen falder’ er begge tilbage fra 1988. ‘Finally It’s Christmas Again’ er ligesom Remees julehit fra slutningen af 90’erne. Den nyeste sang i top 5 er Mads Langers ‘I en stjerneregn af sne’ fra 2013.

Fra TV-julekalender til radioklassiker

Mads Langers julehit er ligesom mange andre sange på listen skabt til en julekalender i TV, men har siden bidt sig fast som en ægte juleklassiker i radioen.

Det gælder også Rasmus Seebachs ‘Lille store verden’, Burhan G’s og Frida Brygmanns ‘Tinka’ og Hjalmers ‘Kongespil’, Jesus & Josefine og Dictes ‘Drømte mig en lille drøm’ fra julekalenderen ‘Absalons hemmelighed’ i 2006.

Nyeste julehit fra en julekalender er Oh Lands ‘Julefeber’ fra DR’s julekalender sidste år.

Julehits fra 80’erne er på dansk

… og julehits fra 90’erne er på engelsk. Sådan er tendensen i hvert fald på årets julehitliste.

Der er 5 old school juleklassikere på listen, der er indspillet tilbage i 80’erne, men stadig er med i top 20 i 2020. Alle sammen med danske tekster. Det gælder MC Einars ‘Jul det’ cool’, Søs Fenger & Thomas Helmigs ‘Når sneen falder’, Shu-bi-duas ‘Den himmelblå’, Anne Linnets ‘Lille Messias’ og ‘Gnags’ julesang’.

Alle julesangene på listen fra 90’erne har derimod engelske tekster: Let Love Be Love, Finally It’s Christmas Again og It’s Gonna Be a Cold Cold Christmas.

I alt er 3 ud af 4 julesange på listen på dansk.

Ingen jul uden overraskelser

Der er også sange på listen, vi ikke hører hver eneste jul. Det gælder blandt andet Patrick Dorgans ‘Christmas Eve’ og Oh Lands ‘Julefeber’, som begge er udgivet i 2020 og dermed er nye på listen.

Hvorvidt de spiller sig ind i danskernes julehjerter og i fast rotation i radioen også i år, eller der bliver plads til nogle af de nye julesange fra 2021 i stedet, vil den næste søde juletid vise.


Gramex’ mest spillede danske julesange i radioen sidste jul:

TitelHovedartist
1Let Love Be Love Juice, S.O.A.P., Christina, Remee
2Jul det’ coolMC Einar
3I en stjerneregn af sneMads Langer
4Når sneen falderSøs Fenger & Thomas Helmig
5Finally It’s Christmas AgainYou Know Who
6Here (for Christmas)Lukas Graham
7Lille store verdenRasmus Seebach
8Jul i AngoraDrengene fra Angora
9Guld julGulddreng
10Christmas EvePatrick Dorgan
11TinkaBurhan G & Frida Brygmann
12Så blev det julBurhan G
13Drømte mig en lille drømDicte
14Jesus & JosefineJulie & Martin Brygmann
15JulefeberOh Land
16Kongespil – Tinka & KongespilletHjalmer
17Den himmelblåShu-bi-dua
18Lille MessiasAnne Linnet
19It’s Gonna Be a Cold Cold ChristmasDarleens
20Gnags’ julesangGnags
Kilde: Gramex. Listen er trukket på grundlag af de danske sange, der er rapporteret afspillet flest minutter i alt i radioen i november-december 2020

Fra alle os til alle jer

Hver eneste dag i december – og resten af året – registrerer Gramex den musik, vi hører i radioen via rapporteringer fra radiostationerne.

De penge, som radioerne betaler for at spille musik, fordeler vi videre til alle de mange musikere og artister, der har indspillet musikken, og alle de pladeselskaber og producenter, der har udgivet.

Ikke fordi det er jul – men fordi det er dét, vi gør.

Læs mere om Gramex

Læs mere

Bag julehittet: Let Love Be Love

Hvilke radiostationer rapporterer til Gramex?