Top 10: Julesange i radioen

Hvilke julesange bliver spillet mest i radioen i julen? Gramex har talt op.

Det’ de samme ting, vi spiser
Det’ de samme ting, vi laver
De samme ting i tv
De samme julegaver

MC Einar: Jul det’ cool, 1988


… og de samme sange i radioen, kunne MC Einar fint have fortsat.

Det er nemlig præcis de samme julesange, vi hører mest i radioen på den her tid af året – år efter år. Det viser Gramex’ nye julehitliste.

Det absolut største danske radiojulehit sidste jul er igen ‘Let Love Be Love’ sunget af Juice, S.O.A.P., Christina Undhjem og Remee. Sangen er efterhånden 25 år gammel og skrevet af Remee til sin dengang ufødte datter Emma.

Som nummer 2 ligger – igen – MC Einars åh så danske juleepos ‘Jul det’ cool’ fra 1988; med gran og lirekasser, samples og hele historien.

Nummer 3 og 4 har byttet plads siden vores sidste julehitliste. På tredjepladsen finder vi Søs Fenger & Thomas Helmigs klassiker ‘Når sneen falder’, som vi har hørt hver jul siden 1988; snevejr eller ej.

Hele 4 ud af 10 julehits er startet i en julekalender på TV2: Mads Langers ‘I en stjerneregn af sne’ er fra julekalenderen Tvillingerne og julemanden fra 2013. ‘Tinka’ er fra den første Tinka-julekalender i 2017. ‘Jesus & Josefine’ er fra julekalenderen af samme navn fra 2003. Og ‘Lille store verden’ af Rasmus Seebech er skrevet til julekalenderen Juleønsket i 2015.

Den nyeste julesang i top 10 er Lukas Grahams Here (for Christmas) fra 2019.

Men er der så slet ingen overraskelser i årets top 10?

Nix.


Gramex’ mest spillede danske julesange i julen 2022

TitelHovedartist
1Let Love Be Love Juice, S.O.A.P., Christina, Remee
2Jul det’ coolMC Einar
3Når sneen falderSøs Fenger & Thomas Helmig
4I en stjerneregn af sneMads Langer
5TinkaBurhan G & Frida Brygmann
6Jesus & JosefineJulie Berthelsen & Martin Brygmann
7Here (for Christmas)Lukas Graham
8Lille store verdenRasmus Seebach
9Finally It’s Christmas AgainYou Know Who
10Jul i AngoraDrengene fra Angora
Kilde: Gramex. Hitlisten er trukket på grundlag af de danske sange, der er rapporteret afspillet flest minutter i dansk radio i november-december 2022.

Fra alle os til alle jer

Hver eneste dag i december – og resten af året – registrerer Gramex den musik, der bliver spillet i dansk radio. Det gør vi via rapportering fra radiostationerne, som fortæller os, hvilke sange de har spillet hvor og hvornår og hvor længe.

De penge, som radioerne betaler Gramex for at bruge musikken, fordeler vi videre til alle de musikere og artister, der har indspillet musikken, og alle de pladeselskaber og producenter, der har udgivet musikken. Det gør vi ud fra såkaldte studielister fra de danske musikproducenter, som fortæller os, hvem der har producentrettighederne, og hvem der har medvirket på hvilke sange med hvilken rolle (fx solist, musiker, gruppemedlem).

Én gang om året i juni måned udbetaler vi alle pengene fra året før til rettighedshaverne. Derudover udbetaler vi løbende gennem året efterbetalinger samt penge fra udlandet, Performex, blankmedier osv. – de falder typisk i marts, september og her i december.

Læs mere om Gramex

Læs mere

Bag julehittet: Let Love Be Love

De største danske radiojulehits (2021)

Hvilke radiostationer rapporterer til Gramex?