Bag julehittet: Let Love Be Love

Den mest spillede danske julesang i radioen skrev Remee som et livsråd til sit første barn – og sig selv.

– ‘Let Love Be Love’ har en stor betydning for mig. Mest fordi jeg skrev den som et livsråd og en “fødselsgave” til min ældste datter Emma. Jeg var ung og nok lidt bange for at blive far, men lige meget hvad ville hun altid have den sang med sig, siger Remee om Gramex’ mest spillede julesang i radioen sidste jul.

Sangen skrev han som ung vordende far tilbage i 1998 til sit første barn, som i dag er voksen. Men den er måske lige så meget et godt råd til sig selv.

– Dagen efter releasen på min fødselsdag døde min egen biologiske far, så den har mange lag for mig. De bedste sange, jeg har lavet, er nok egentlig bare et råd til mig selv, siger Remee til Gramex.

“Den bliver stor, den her”

Sangen er indspillet i Remees yndlingsstudie, det gamle Werner Studie, og mixet i det legendariske Puk Studie.

– Jeg var nærmest manisk optaget af enhver deltalje i den sang og skrev den over flere måneder. Men jeg husker stadig et moment under indspilningerne, hvor Nis (Bøgvad, red.) vendte sig om og sagde “Den bliver stor, den her”. Så forsvandt usikkerheden, og jeg begyndte at nyde det, fortæller Remee.

Og det har han kunnet hver eneste jul lige siden.

– Siden jeg var dreng, havde jeg drømt om at skrive en “Last Christmas” – altså en sang, som altid ville være aktuel og have en positiv betydning for folk. Men at jeg 22 år senere kan høre min datter på 6 år skråle med og elske den, og se alt den kærlighed, den får med på vejen, havde jeg ikke fantasi til at forestille mig, siger Remee.

Jul 8 uger om året

Julen varer ikke lige til påske i radioen. Men den starter allerede i starten af november. Det viser radioernes rapportering til Gramex.

‘Let Love Be Love’ er spillet første gang i 2020 allerede den 6. november på Radio Soft, mens de sidste afspilninger var den 27. december på Radio 100, Pop FM og Skala FM.

Det peaker ikke så underligt jo tættere vi kommer på juleaften med flest afspillede minutter den 24. december. Og topscoreren af radiostationer med julesangen i rotation er: Radio Soft.

Til gengæld er det en julesang med stort J, som kun bliver spillet de 8 uger om året og ikke én eneste gang resten af året.


Kilde: Gramex. Afspillede minutter af ‘Let Love Be Love’ rapporteret til Gramex af radiostationer i 2020

Læs mere

Her er de største danske radiojulehits