Her er årets største danske Gramex-hits

Hvilke 10 danske sange er Gramex’ mest spillede i radioen i 2020? Se listen her.

Når du tændte radioen i 2020, hørte du med stor sandsynlighed radioavis, pressemøde, corona-varsler …

… og Christopher!

Faktisk står der Christopher på 2 af de 3 mest spillede danske sange i radioen i 2020 i Gramex. Hans ‘Ghost’ ligger nummer 1 og ‘Leap of Faith’ nummer 3. Begge to singler fra hans femte og seneste album ‘My Blood’.

Men ud over at handle om noget så universelt som at blive fravalgt og ghostet, når kærligheden ikke er gengældt, hvad er det så årets radiohit kan? Vi spurgte Christopher selv.

– Ghost er helt klart en sang, der vokser – den bliver bedre og bedre for hver gang man hører den, sådan har jeg det i hvert fald selv med den. Der er enormt mange lag og dynamik i den, og det gør, at man hele tiden kan opdage en ny nuance. Og så er det en fed køresang! Den indeholder også både noget melankolsk, samtidig med at den har dét der catchy syng-med-omkvæd.

Vidste du godt allerede i studiet, at den kunne noget særligt?

– Ghost er lavet i LA, og jeg kan huske, at jeg musikalsk følte, det var et sted, jeg ikke havde været før. Jeg elskede selv sangen helt vildt, men jeg kunne ikke forestille mig, at den blev så stor, som den blev. Det er jo for sindssygt, at den er #1!, lyder det fra Christopher.


Gramex’ mest spillede danske sange i radioen i 2020:

TitelHovedartist
1GhostChristopher
2BurnoutCalby
3Leap Of FaithChristopher
4Baby StepsPhlake feat. Mercedes the Virus
5SolhvervLord Siva
6NudesJada
7LieLukas Graham
8Nobody’s LoverClara feat. Lord Siva
9Take It BackDrew Sycamore
10Four WallsNicklas Sahl
Kilde: Gramex, juni 2021. Top 10-listen er trukket på grundlag af de danske udgivelser, som er rapporteret afspillet i DR, TV2, kommerciel radio og instore radio i 2020.

Om listen

Der er hele fire nye navne på listen i år: Calby (2), Jada (6), Clara (8) og Drew Sycamore (9).

3 af navnene i top 10 er kvinder. Sidste år var der 2. Og året før var der for tredje år i træk ingen kvinder på nogen af de 3 hitlister.

Gramex’ top 10 over radiohits er trukket på baggrund af danske udgivelsers afspillede minutter i alt i 2020, der er rapporteret til Gramex af vores kunder.

Det er altså de 10 danske sange, som Gramex har fået rapporteret flest antal minutters afspilninger af totalt i 2020. Vi får ikke fuld rapportering fra alle danske radiostationer; nogle rapporterer slet ikke og andre leverer kun stikprøver. Til gengæld får vi også rapportering fra nogle af de store instore-radioer, der leverer musik til fx supermarkeder.

Og hvem er det så, der rapporterer deres musikbrug til os? Du kan se en oversigt her:

Dé rapporterer til Gramex

Læs mere

De er Gramex’ mest spillede musikere

Første kvinde i top 10: Drew Sycamore

Årets største danske radionavne

Årets største Gramex-udbetaling