De er Danmarks mest spillede musikere

Mød Fridolin og Frederik Nordsø – Gramex’ mest spillede danske musikere i radioen i 2020.

De deler efternavn, udseende og karriere. Og så er Fridolin (til højre) og Frederik (til venstre) spillet mere i radioen end nogen anden dansk musiker i 2020.

Tvillingebrødrene er ikke selv artister, så det er ikke deres navne, du hører i radioen eller finder på Spotify. Forklaringen på deres massive airplay skal i stedet findes i studiet.

Nordsøerne har nemlig været med til at indspille stribevis af massive radiohits både hver for sig og sammen. Alene i 2020 medvirker de på 3 af de 10 største danske radiohits hos Gramex:

Christophers ‘Ghost’ og ‘Leap of Faith’ og Drew Sycamores ‘Take It Back’.

Vokset op i studiet

Frederiks hovedinstrument er egentlig guitar og Fridolins er trommer, men de kan spille stort set hvad som helst, ligesom de også skriver, producerer og udgiver musik på deres label Speed of Sound.

Som børn af guitaristen Mikkel Nordsø er Frederik og Fridolin vokset op i et musikstudie.

– Jeg husker det som om halvdelen af min barndom var i det gamle Easy Sound, hvor vores far lavede Sneakers. Det var LEGENDARISK!, fortæller Frederik Nordsø.

Gramex har de været medlem af, siden de var 13 og udgav sangen ‘Hey Anders’ med deres børneband Anders And Band. I dag spiller de både i bandet The Mountains (med Michael Møller) og The William Blakes (med Kristian Leth og Bo Rande), som begge udgav nye albums i 2020.

– De første 10 år af vores karriere arbejdede vi aldrig sammen. Nu arbejder vi sammen, når vi synes det er sjovt, fortæller Fridolin Nordsø.

Tilbage i radioen

Det er ikke første gang, de to musikere, sangskrivere, producere og konceptudviklere ligger øverst på Gramex’ top 10. Sidste gang var i 2014.

– Vi har taget nogle års pause fra pop. Jeg var et år i Brooklyn og lave reklamemusik, og Frido lavede filmmusik her i Danmark, fortæller Frederik Nordsø.

Nu er de tilbage i studiet. Og i radioen.

– Kunsten er at udfylde den rolle, der mangler i rummet, og lægge egoet væk, fortæller Fridolin Nordsø.

En kunst så veludført, at Nordsø-brødrene igen i år ender øverst i Gramex’ top 10.

Gramex’ mest spillede danske musikere i 2020

1Fridolin Nordsø
2Frederik Nordsø
3Morten Ristorp
4Drew Sycamore
5Lukas Forchhammer
6Christopher
7Lasse Baunkilde
8Jacob Andersen
9Rune Harder Olesen
10Mads Langer
Kilde: Gramex, juni 2021. Top 10-listen er trukket på grundlag af de danske udgivelser, som er rapporteret afspillet i DR, TV2, kommerciel radio og instore radio i 2020

Hvem er de andre på listen?

Halvdelen af de mest spillede musikere i Gramex er ikke selv artister eller band-medlemmer. De er – ligesom Nordsøerne – aktive i studiet uden selv at stå øverst på plakaten.

Morten Ristorp (3) spiller keys på Lukas Grahams og Patrick Dorgans store radiohits, og så er han den ene halvdel af R&B- og soul-duoen Future Animals. Han lå nummer 1 på listen i 2016.

Drew Sycamore (4) er ny på listen og den første (!) og eneste (!!) kvinde i den her top 10 over musikere i de 10 år, vi har offentliggjort listerne. Hun har netop udgivet sit andet album ‘Sycamore’, som er indspillet med d’herrer Nordsø.

Lukas Forchhammer (5) kender du som frontmand i bandet Lukas Graham.

Christopher (6) kender du. Ellers tænd for din radio.

Lasse Baunkilde (7) er oprindeligt bassist og i dag primært producer og medvirker på fx Christophers og Nicklas Sahls store radiohits.

Jacob Andersen (8) var en garvet og produktiv percussionist, som vi desværre mistede tilbage i marts måned. Han har flere gange ligget nummer 1 på listen, senest i 2018.

Rune Harder Olesen (9) er ligesom Jacob Andersen en garvet percussionist og har været aktiv i branchen i mere end 40 år og også ligget nummer 1 flere gange, senest i 2017.

Mads Langer (10) kender du som artist. Han ligger også nr. 3 på listen over årets største danske radionavne.

Læs mere

Første kvinde i top 10: Drew Sycamore

Årets største danske radionavne

Her er årets største danske Gramex-hits

Årets største Gramex-udbetaling