Årets største danske navn i radioen

Foto: Petra Kleis

Gramex har talt op og den mest spillede danske hovedartist i radioen i 2019 hedder …

… Christopher!

Det er første gang siden 2015 (!), at det ikke er Lukas Graham. Som til gengæld ret så imponerende stadig er med i top 3.

Med hovedartist mener vi dét navn, som artisten eller bandet optræder under. Altså det navn, der står på plakaten, på Spotify og på pladecoveret.

I 2019 stod der Christopher på hans fjerde album ‘Under the Surface’. Og han er ikke bare den danske hovedartist hos Gramex, der er spillet flest minutter i alt i radioen i 2019. Han har også hele tre sange med i top 20 over Gramex’ mest spillede danske sange i radioen med radiohittene ‘My Heart’, ‘Irony’ og ‘Real Life’.

Og så er han nummer 2 på listen over de mest spillede danske musikere – altså ikke kun hovedartisterne, men blandt alle Gramex’ medlemmer – også alle de musikere i studiet, som radiolytterne aldrig nogensinde hører navnet på.

Christopher er således med i toppen af alle Gramex’ top 20-lister i år.

Fuld plade

Det ser ud til, at 2019 har været et mere end godt Christopher-år – er det rigtigt?

– 2019 har været et fuldstændigt fantastisk år. Det var mega fedt at udgive ’Under The Surface’ og mærke den support, der var fra både radioer og fans og i det hele taget. Det er altid nervepirrende, når man udgiver noget, der musikalsk tager en anderledes retning. Derfor var det mega fedt at mærke, hvor meget folk supportede det, siger Christopher til Gramex.

– 2019 var også året, hvor jeg spillede store koncerter i Kina, Tyskland og Korea. Det har været fantastisk at se musikken leve udover de danske grænser og stå på flere udenlandske scener, fortæller den 28-årige sanger.

Men det dér med at stå på en scene kommer til at vente lidt endnu også for årets største danske radionavn. Som til gengæld har været en masse i studiet i stedet.

2020 tog røven på os alle sammen. Hvad laver du nu, og hvad har du af planer for resten af sommeren?

– 2020 startede endnu bedre end 2019, hvor jeg udgav singlen ’Ghost’, der lå nummer ét på dansk radio, så det var helt vildt fantastisk. Selvom det selvfølgelig er super ærgerligt, at jeg ikke skal ud og spille en masse koncerter her til sommer, så har jeg brugt tiden på at færdiggøre en masse ny musik, som bliver udgivet over de næste mange måneder.

– Normalt rejser jeg sindssygt meget, så det har også været fedt at have mere tid hjemme og vide, at det her bliver den første sommer, som jeg kommer til at bruge udelukkende i Danmark, fortæller Christopher, der har været medlem af Gramex siden han udgav sit debutalbum ‘Colours’ i 2012.


Gramex’ mest spillede danske hovedartister i 2019

1 Christopher
2 Nicklas Sahl
3 Lukas Graham
4 Mads Langer
5 Hugo Helmig
6 Alphabeat
7 Karl William
8 Clara
9 Nik & Jay
10 Thomas Helmig
11 Lord Siva & Vera
12 Burhan G
13 Rasmus Seebach
14 Scarlet Pleasure
15 TV-2
16 Citybois
17 Medina
18
19 Phlake
20 Alexander Oscar & SVEA
Kilde: Gramex, juni 2020. Top 20-listen er trukket på grundlag af de danske udgivelser, som er rapporteret afspillet i DR, TV2, kommerciel radio og instore radio i 2019.

Nu også med (nogle ganske få) kvinder

De seneste tre år har der ikke været én eneste kvinde at finde på nogen af Gramex’ top 10-lister over de mest spillede danske musikere, hovedartister og sange i radioen.

Det er der i år. Men de er få.

På listen over Gramex’ mest spillede danske hovedartister finder vi i top 10 Alphabeat med Stine Bramsen i front (6) og Clara (8). I top 20 ligger også Medina (17) og MØ (18).

Alphabeat ligger også i top 3 over de mest spillede danske sange med deres radiohit “Shadows”. Clara er med i top 20 med sin sang “Crazy”, ligesom sangerinden Drew har sangen “Perfect Disaster” med i top 20.

Stine Bramsen ligger som den eneste kvinde i top 20 på listen over mest spillede danske musikere på plads nummer 12.

Gramex’ hitlister er trukket på baggrund af danske udgivelsers afspillede minutter i radioen i 2019, der er rapporteret til os. I år har vi udvidet listerne til top 20 for at kunne præsentere mere data og flere navne.

Dé rapporterer til Gramex

Sammenlign med tidligere år


Læs mere

Her er Gramex’ mest spillede musiker

Årets største danske Gramex-hit

Gramex-udbetaling til medlemmerne i dag