Danmarks to mest spillede musikere

… hedder Fridolin og Frederik Nordsø!

Præcist som sidste år står der Nordsø ud for nr. 1 og 2 på Gramex’ top 10 over mest spillede danske musikere i radioen.

Kender du ikke de to tvillingebrødre, er det fordi de ikke selv er artister. Det er altså ikke deres navne, der står på plakaten, på pladecoveret eller på Spotify.

Til gengæld står deres navne på rigtig mange studielister, når pladeselskaberne registrerer udgivelser hos Gramex. Fridolin og Frederik har nemlig været med til at indspille mange af de sange, som radioen elsker. Blandt andet Drew Sycamores to monsterhits ’45 Fahrenheit Girl’ og ‘I Wanna Be Dancing’ , som begge ligger i top 10 over de mest spillede danske sange i 2021.

Det giver i alt så mange minutters airplay, at de ender (suverænt!) i spidsen som Gramex’ to mest spillede danske musikere i 2021.

Hvad er opskriften?

– Hemmeligheden er at arbejde 200 timer om ugen, være komplet manisk og købe gear, man ikke har brug for, fortæller Frederik Nordsø.

Hans hovedinstrument er egentlig guitar, og Fridolins er trommer, men de er stort set vokset op i et musikstudie med en musikerfar og kan vist spille hvad som helst.

Deres første band hed Anders And Band, og de blev begge medlem af Gramex som kun 13-årige. I dag spiller de i både The Mountains (med Michael Møller) og The William Blakes (med Kristian Leth og Bo Rande). Og så skriver, indspiller og producerer de musik – og radiohits! – med navne som Drew Sycamore, Christopher og Liberty.

En typisk dag på kontoret beskriver Fridolin Nordsø sådan her:

– Mødes med Lasse og Drew kl. 10. Cafe. Studie. Speed-snakke. Græde af grin. Glemme at spise. Skændes. Arbejde i en time. Komme for sent hjem.

De første 10 år af deres karriere arbejdede de aldrig sammen. Nu arbejder de sammen, når de selv synes, det er sjovt. Og dét er måske den hemmelige ingrediens.

“Det skal være sjovt”

– De to mennesker er i sandhed de mest kreative hjerter, jeg kender. De har en helt særlig evne til at frasortere alle tanker om angst og tvivl og usikkerhed, som er følelser, der forurener kreativitet. De er frie og skøre og går ind i rummet med det formål, at det skal være en leg, og det skal være sjovt.

Sådan siger Drew Sycamore, da vi spørger hende, hvad det er, de to kan.

– Når sangene så er skrevet, og man som artist i deres selskab føler sig som en verdensstjerne, så tager de deres 20 års erfaring og producerer, så det lyder af kæmpe power pop, men med alt den integritet og kerne, som man kom ind i rummet med som artist, fortæller hun.

En opskrift, der tilsyneladende virker.

– Jeg sagde til dem helt i starten, at jeg ville ligge i toppen af Gramex-listerne ligesom dem, fortæller Drew.

Tjek, hvem der nu ligger øverst på listen her:

Hun er Danmarks største radionavn

Gramex’ mest spillede danske musikere i 2021

1Fridolin Nordsø
2Frederik Nordsø
3Lasse Boman
4Arto Louis Eriksen
5Christopher
6Morten Ristorp
7Drew Sycamore
8Lord Siva
9Mads Langer
10Andreas Odbjerg
Top 10-listen er trukket på grundlag af de udgivelser, som er rapporteret afspillet til Gramex i 2021

Om listen

Listen er en opgørelse over de 10 Gramex-medlemmer, der er spillet flest minutter i alt i radioen i 2021.

Halvdelen af dem er ikke selv artister eller band-medlemmer. De er – ligesom Nordsøerne – aktive i studiet uden selv at stå øverst på plakaten. Mange af dem er også producere og sangskrivere, men det er udelukkende deres rolle som udøvende musiker, vi registrerer og tæller i Gramex.

Første gang Fridolin og Frederik Nordsø lå øverst på den her liste var i 2014. Efter en pause, hvor de hver især lavede andre ting, var de tilbage i toppen af listen sidste år.

Nye navne på listen i år er Lasse Boman, Arto Louis Eriken og Andreas Odbjerg.

Drew Sycamore kom ind på listen sidste år som den første og eneste kvinde nogensinde. I år ligger hun desuden nummer 1 på listen over de mest spillede danske hovedartister.

Læs mere