Hun er Danmarks største radionavn

Foto: Kia Hartelius

Gramex har talt op og den mest spillede danske hovedartist i radioen i 2021 hedder …

… Drew Sycamore!

Hun har haft et mere end vildt år 2021 og vundet bunker af priser, hjerter og fans.

Og så er hun spillet flere minutter i radioen sidste år end nogen anden dansk hovedartist. Det viser en ny top 10 fra Gramex i forbindelse med dagens store udbetaling til medlemmerne.

Selv siger den 32-årige dansk/walisiske artist sådan her om sit 2021:

– Jeg synes klart mit 2021 minder om turen, Harry og Ron tager i den flyvende bil på vej til Hogwarts. Jeg har virkelig skullet holde på hat og briller for at følge med. Jeg er meget taknemmelig og synes i det hele taget det hele er for vildt. En kæmpe rejse med utroligt meget kærlighed!, fortæller Drew Sycamore til Gramex.

Festen fortsætter

I dag klokken 18.00 er det Drew, der åbner Orange Scene og en længe ventet 50. udgave af Roskilde Festival.

– Jeg får et sug i maven, men det er, fordi det er en stor ting. Det skal nok bliver en vild oplevelse, og det er en ære at få det job at åbne 50 års-jubilæet og post corona-ballet, siger hun. 

Hvordan er det endelig at komme på græs og spille sine sange og radiohits live?

– Jeg nyder det, og jeg gør alt, hvad jeg kan, for at skabe så meget fest og god stemning, jeg kan. Jeg føler, det er det, jeg virkelig tager med mig derud, og som er blevet min ting. Jeg er her virkelig for at få folk til at få det bedre og gå fra mine koncerter med glæde i kroppen, fortæller årets radionavn.


Gramex’ mest spillede danske hovedartister i 2021:

1Drew Sycamore
2Mads Langer
3Christopher
4Hugo Helmig
5Lord Siva
6Scarlet Pleasure
7Lukas Graham
8Jada
9Andreas Odbjerg
10Ericka Jane
Top 10-listen er trukket på grundlag af de udgivelser, som er rapporteret afspillet til Gramex i 2021

Første kvinde nr. 1 siden 2014

Listen er en opgørelse over de 10 mest spillede danske hovedartister i radioen, som er rapporteret afspillet til Gramex. Med hovedartist mener vi de artister og bands, der står som salgskunstner på pladecoveret og på Spotify.

Sidste år var Drew Sycamore nummer 4 på listen efter radiofavoritter som Christopher, Lukas Graham og Mads Langer.

Det er første gang siden 2014, vi har en kvinde på førstepladsen på listen. Dengang var det Medina, som toppede listen.

3 ud af 10 navne på årets liste er kvinder: Drew Sycamore, Jada og Ericka Jane. Sidste år var der også 3 kvinder på listen her, og året før var der 2.

På årets liste over radiohits er 3 af 10 sange sunget af kvinder. Det er ligesom sidste år. Plus en duet med en mand og en kvinde. 2 af sangene er i øvrigt Drew Sycamores.

På listen over de mest spillede musikere ligger Drew ligesom sidste år i top 10 som den første og eneste kvinde i alle de år, Gramex har offentliggjort listerne. I år som nummer 7. Dén liste tæller blandt alle Gramex’ medlemmer og altså ikke kun hovedartisterne i front, men også alle musikerne ude i studierne, vi aldrig hører om i radioen.

De 3 år i streg uden kvinder på Gramex-listerne var i perioden 2016-2018.

Læs mere