Studielister søges!

Bliver du spillet i radioen? Gramex efterlyser lige nu studielister på mere end 2.000 udgivelser. Tjek, om du eller dine musiker-venner har noget på listen, så I kan få jeres penge.

Gramex sikrer musikere, sangere, pladeselskaber og selvudgivere betaling, når deres udgivelser bliver spillet i radio/tv. Men vi skal bruge en studieliste først.

Dem mangler vi lige nu mere end 2.000 af:

Tjek hvilke studielister vi savner

NB: Listen er trukket 29. oktober. Har du eller dit pladeselskab sendt os studielisten efter det, skal du selvfølgelig ikke gøre det igen. 

Listen er lang, men du kan søge i den. Der er både singler, ep’er og album. De er spillet i radio/tv de seneste tre år, men er ikke anmeldt til Gramex – endnu.

What to do?

Tjek listen – uanset om du er musiker eller artist, majorselskab eller indie-label.

Finder du noget, du selv har udgivet? Eller er du signet i udlandet? Så skal du selv anmelde den til os på en studieliste. Det er nemt og tager ikke særlig lang tid.

Finder du noget, du medvirker på? Tag fat i pladeselskabet eller hvem der nu har udgivet den og husk dem på at få sendt den der studieliste. Hils fra Gramex og sig, at de heller ikke får nogen penge for afspilningerne, før vi får studielisten.

Finder du dine venner på listen? Sig det meget gerne videre til dem og hjælp os med at hjælpe pengene hjem til dem. Det giver god karma, har vi hørt.

Hvorfor?

Fordi der kan være penge i det; nemme penge. Jo flere minutter udgivelsen er afspillet i radio/tv – jo flere penge. Det kræver kun en studieliste at veksle minutterne i radioen til penge på Gramex-kontoen.

I Gramex ved vi af gode grunde ikke, hvem I hver især har haft med i studiet, eller hvilke aftaler I går og laver med andre labels eller distributører. Og vi gætter ikke. Derfor har vi brug for en studieliste på alle danske udgivelser.

På studielisten skriver pladeselskabet, hvilke musikere og sangere der medvirker på hvilke numre, og hvem der skal have udbetalt den del af pengene, der går til pladeselskabet. Studielisten er derfor vores dokumentation for at udbetale de rigtige penge til de rigtige rettighedshavere.

Ingen studieliste – ingen Gramex-penge.

Hvornår?

Inden nytår. Du kan fint nå det. Så gør vi alt, hvad vi kan, for at nå at få din studieliste med i den store årlige udbetaling.

Og ja, vi ved godt, det er kedeligt at udfylde de her studielister, men det kan godt betale sig og tager sjældent særlig lang tid. Især ikke hvis man gør det, mens man alligevel er i studiet og ikke flere år efter, hvor ingen kan huske noget som helst.

Sådan anmelder du en udgivelse til Gramex