Er det dig eller dit band vi hører i radioen lige nu?

DR giver her i Spil Dansk Ugen ekstra meget airplay til den danske musik. Dét kan mærkes på Gramex-kontoen hos de danske musikere og pladeselskaber.

Åbner du for DR i dag og stiller ind på P7 Mix, får du dansk popmusik i ørerne. Ikke nødvendigvis musik på dansk, men dansk-produceret popmusik. Hele dagen.

I går var det dansk alternativ rock og indie på P6 Beat, og i morgen gælder det dansk jazz på P8 Jazz. Sådan dedikerer DR hele ugen én kanal hver dag til den danske musik i forskellige genrer.

– Lige netop i Spil Dansk Ugen har vi en helt unik mulighed for at sætte særlig fokus på al den spændende nye og gamle danske musik. Både ved at spille hjemlige navne, men også ved redaktionelt at fortælle en masse spændende historier om musikken. DR går derfor igen helhjertet ind i Spil Dansk-festen ved på skift at lade vores enkelte radiokanaler spille danskproduceret musik hver dag – ugen igennem, siger DR’s radio- og musikchef Gustav Lützhøft til dr.dk:

DR spiller ekstra meget dansk i næste uge

Her spiller DR kun dansk musik i uge 44:

MandagP6 Beat
TirsdagP7 Mix
OnsdagP8 Jazz
TorsdagP4
FredagP2
LørdagP5
SøndagP3

Spil dansk i Gramex-kroner og øre

Spil Dansk har siden 2001 fejret dansk musikliv i radioen og gennem arrangementer i hele landet. Siden 2014 er Spil Dansk Dagen udvidet til en hel uges fejring i uge 44. Dét kan mærkes hos Gramex’ medlemmer: de danske musikere, artister og pladeselskaber.

– I Gramex glæder vi os altid til Spil Dansk Ugen. Vi registrerer jo hvert eneste minut og sekund musik, der bliver spillet i DR. Og den her uge ryger der så ekstra mange minutters dansk musik ind i vores system. Det giver Gramex-penge på kontoen hos de danske musikere og pladeselskaber, der har indspillet og udgivet musikken. Samtidig giver det airplay til nogle navne, der måske ikke ellers ender i radioen, siger adm. direktør i Gramex John R. Kristensen.

Sådan er musikken på DR’s kanaler

Bliver du spillet i radioen?

Er det dig eller dit band, vi hører i DR den her uge – eller resten af året? Så sørger Gramex for at sende dig betaling for hvert minut og sekund du er afspillet. Vi får automatisk rapporteret al den musik, DR spiller, ligesom vi får fuld rapportering fra de kommercielle kanaler som Radio Nova, 100 FM, The Voice osv.

Du skal bare tjekke, at dit pladeselskab eller hvem der har udgivet musikken, har anmeldt udgivelsen til Gramex på en studieliste. Ellers ved vi ikke, hvem vi skal udbetale pengene til.

Lige nu efterlyser Gramex studielister på mere end 2.000 udgivelser, som ikke er anmeldt – endnu.

Studielister søges!

Dét udbetaler vi for  |  Sådan bliver du medlem