Stengade holder musikken i live

Spillestedet Stengade på Indre Nørrebro i København har sat den nye ’musik-smiley’ op backstage og i salen – og på pissoiret!

Det er kommet i godt selskab – det nye klistermærke ‘Nyd musikken’ fra Koda og Gramex – mellem massevis af stickers, posters og tags fra det københavnske musikmiljø.

Spillestedet Stengade har sat klistermærket op flere steder i huset, så det er synligt for både publikum, musikere og frivillige.

– Jeg er ret glad for teksten ’Nyd musikken’, som er et positivt og universelt budskab, vi som spillested kan bruge mange steder i huset.

Det fortæller Jim Q. Holm, der har været spillestedsleder på Stengade i knap tre år, men har arbejdet med vækstlagsmusik som manager og booker i mere end 25 år – blandt andet for navne som Mew, Jacob Bellens, Murder og Speaker Bite Me.

– Når klistermærket hænger i salen blandt publikum, tænker man måske, at det er noget med at holde kæft under koncerten og bare nyde musikken. Og det budskab er jo svært at have noget imod, siger Jim Q. Holm.

Backstage har de sat den nye musik-smiley på køleskabet med kolde øl og på tavlen med praktisk info til musikerne. Hvornår er der soundcheck, hvornår åbner dørene, hvornår er der mad?

Nu kan de også se, at Stengade har en musikaftale og betaler til musikken via Koda og Gramex.

En aktiv del af musikkens økosystem

At Stengade bakker op om bæredygtig brug af musik, er helt oplagt, fortæller Jim Q. Holm:

 – Et sted som os lever jo af musikken, med musikken og midt i musikken, siger han.

Ved at betale alle dem, der har  skrevet, indspillet og udgivet musikken, er Stengade med til at sikre, at de kan skabe ny musik. Musik, som spillestedet kan spille i morgen – live fra scenen og i højtalerne før og efter koncerten, i baren, garderoben og på toiletterne.

Netop ny musik fra vækstlaget er fokus for Stengade, der kun har én anden ansat end Jim Q. Holm. Ellers er spillestedet drevet af et stærkt fællesskab af frivillige – også i bookinggruppen.

– Lige nu har vi meget metal og tung rock på plakaten, men vi breder os meget ud og spiller stort set alle genrer, bortset fra world og jazz, som nogle andre spillesteder tager sig kærligt af, fortæller spillestedslederen.  

Stengade booker også etablerede navne, der vender tilbage af ren kærlighed til huset og ellers normalt sælger mange flere billetter end de lidt over 200 mand, der er plads til i Stengades ’store sal’.

Stengade 18 er opført i 1936 som en af de første betonbygninger i København og i dag bevaringsværdig

Fra Stengade 30 til Spillestedet Stengade

Selvom lydanlægget er spritnyt – takket være Tuborgfondets pulje Den Gode Lyd – er huset i Stengade det samme. Der har været spillested på adressen siden 1972, hvor det blev etableret af slumstormere, og har eksisteret i sin nuværende form siden 2010. Her genåbnede det som Spillestedet Stengade efter Stengade 30 året før måtte dreje nøglen om.

Og hvorfor hed det Stengade 30, når det ligger i Stengade 18, tænker du måske?

– Det var under den massive sanering af Nørrebro, hvor stedet skiftede matrikel fra nummer 30 til 18. Så huset er det samme og ligger, hvor det altid har gjort, forklarer Jim Q. Holm.

Læs mere og tjek programmet på Spillestedet Stengade

Bestil din egen musik-smiley i dag

Bruger du ligesom Spillestedet Stengade musik offentligt og har en musikaftale med Koda og Gramex? Vis, at du bidrager til musikken, og bestil det nye klistermærke til dit spillested, din restaurant eller butik i dag.

Bestil dit klistermærke her

Læs mere

Nyd musikken: Få det nye klistermærke til din butik