Nyd musikken: Få det nye klistermærke til din butik

Bruger du musik i din butik? Som noget nyt kan du nu få et synligt bevis på, at du har en musik-aftale og betaler dem, der har skabt, skrevet, indspillet og udgivet musikken.

Hos frisøren S29 bag Enghave Plads i København har de sat det nye klistermærke fra Koda og Gramex på disken – lige ved siden af den Mac, de bruger til at spille musik fra. Lige nu er det P6 Beat, der strømmer ud af bluetooth-højtaleren, men radiokanalen eller playlisten skifter efter tidspunktet på dagen og ugen:

– Der er helt sikkert forskel på, hvad vi sætter på mandag morgen og fredag eftermiddag. Og volumen. Men vi har altid musik kørende. Det er fuldstændig uundværligt, fortæller Annette Arencibia Brahe, der har arbejdet som frisør i mere end 20 år.

– For mange af vores kunder er det at komme til frisøren forbundet med noget forkælelse. Så får de en legal pause og noget alenetid, hvor de ikke skal lave andet end at læne sig tilbage med en kop kaffe eller et godt glas vin og et blad. Som del af den oplevelse er musikken absolut afgørende, fortæller hun.

Musikken er ikke kun vigtig for kunderne, men også for de fem frisørers arbejdsmiljø. Annette ved, hvad hun taler om, for hun har prøvet at arbejde i en salon uden musik:

– Hos den frisør, jeg stod i lære hos, måtte vi ikke spille musik, fordi hun ikke havde en musikaftale. Så der var bare helt stille. Hun gjorde så dét, at hun tændte for tørrehjelmen nogle gange bare for at ”overdøve” den der lidt akavede stilhed. Så var der bare massiv støj i stedet, griner Annette Arencibia Brahe.

Bestil et klistermærke til din butik

Bruger du ligesom S29 musik i din frisørsalon, butik, cafe, restaurant, bar eller lignende? Få et synligt bevis på, at du bidrager til musikken. Ved at betale dem, der har skabt musikken i dag, er du med til at sikre, at de kan skabe ny musik, som du, dine kunder og medarbejdere kan nyde i morgen.

McKluud på Vesterbro har sat det nye klistermærke fra Koda og Gramex på jukeboksen, Vinyltrolden på Frederiksberg har sat det i vinduet, og Sonjas Brugskunst i Holbæk, Sannes Desserter i Køge og KAFFE på Istedgade har sat det i døren. Du bestemmer selv, hvor det passer bedst hos dig.

Bestil klistermærket hos Koda | Få 6 gode råd til musik i forretningen

Hvorfor skal man betale til Koda og Gramex?

Spiller du musik i din frisørsalon, butik, cafe eller et andet offentligt sted, skal du have en aftale med Koda og Gramex om betaling for musikken. Koda indgår aftalen på vegne af Gramex, så du som kunde kun skal lave én aftale og betale ét sted: til Koda.

Koda sender automatisk en del af betalingen til Gramex. Vi fordeler pengene videre til musikere, artister og pladeselskaber, mens Koda fordeler pengene til komponister og sangskrivere. På den måde går pengene tilbage til musikken.

Ofte stillede spørgsmål