Lydens Hus fejrer fuldt hus og 1 års-fødselsdag

For ét år siden klippede Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen ledningen over til verdens første vækstfabrik for lyd.

I dag er Lydens Hus midt i København ikke bare verdens første, men også verdens største lydspecialiserede vækstfabrik, der kan fejre sin første fødselsdag fyldt til randen med lydnørder, kreative iværksættere og teknologieksperter – med vokseværk.

SoundBoks var blandt de første virksomheder, der flyttede ind på vækstfabrikken på Vesterbro for et år siden. Dengang bestod virksomheden af tre 18-19-årige drenge, der drømte om at lave et anlæg, der kunne spille højt og længe nok til at tage med på festival. I dag har de så stor succes med deres kompakte, transportable anlæg, at de efter kun et år i Lydens Hus er klar til at rykke videre i egne større lokaler med plads til de mange nye ansatte.

– Siden vi rykkede ind i Lydens Hus, har vi og vores virksomhed udviklet os helt enormt, og der er ingen tvivl om den forskel, Lydens Hus har gjort i den udvikling. Vi har mødt mange dygtige samarbejdspartnere, modtaget kompetent rådgivning; og bare dét at være i så aktivt et miljø gør noget ved én selv og ved virksomheden, fortæller Jesper Theil Thomsen fra SoundBoks.

OPTIMALE RAMMER VIRKER

Det er kernen i Lydens Hus, mener Mads Váczy Kragh, direktør for Vækstfabrikkerne, der forklarer, at iværksættere og virksomheder, der er del af et kreativt udviklingsmiljø med adgang til sparring og netværk, har langt større chance for at vokse.

– På Vækstfabrikken Lydens Hus har vi fået skabt et unikt miljø. Vi har fra starten mærket, at vi har ramt et stort potentiale ved at kombinere det kreative med det tekniske under overskriften lydvirksomheder. Dansk lyd indeholder et spændende potentiale, og vores næste fokus er at få gang i det internationale arbejde, så de mange iværksættere, der bor hos os, får gang i markederne i Europa, Asien og USA, forklarer direktøren.

LYD I BYEN GIVER LYD I VERDEN

I dag bygger Lydens Hus bro mellem kultur, teknologi og forretning. Dét virker – både for den enkelte startup, for København som kreativ by og for dansk lydindustri, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF):

– Vi er rigtig glade for at have et centralt sted for lydinnovation i en kreativ by som København. Lydens Hus er med til at løse konkrete udfordringer i selve byen, som det f.eks. sker i samarbejdet med Tivoli, hvor vi afsøger mulighederne for at regulere lyden til udendørs koncerter, så både publikum, musikere og naboer bliver tilfredse. Desuden skaber virksomhederne i Lydens Hus dynamik og muligheder for hinanden, men også for København som by. Ligesom de bidrager til at bringe København på verdenskortet for kreative erhverv, siger kultur- og fritidsborgmesteren.

DET STARTER MED EN KRUSEDULLE

Bag enhver god forretning ligger en god ide. Det er Lydens Hus selv et resultat af.

– Da Thomas og jeg fik ideen til Lydens Hus i sin tid, var det faktisk lige præcis den her ’lydlegeplads’, vi havde i tankerne. At se de kruseduller og streger på en serviet udvikle sig til det her spillevende miljø med både musikere, pladeselskaber og hardcore lydteknikere under samme tag – det er helt utroligt! Jeg glæder mig i den grad til at fejre den allerførste fødselsdag sammen med både gamle og nye venner af huset og opfordrer alle til at kigge forbi, siger John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex.

Vækstfabrikken Lydens Hus er etableret på initiativ af Væksthus Sjælland og Gramex i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen, Københavns Kommune og Innovationsnetværket Dansk Lyd.

Invitation til fødselsdag og åbent hus

Virksomheder i Lydens Hus
Når musikere laver radio