Hvordan anmelder jeg min musik til Gramex?

Er du i tvivl? Få svar på ugens gode spørgsmål til Gramex

For at få penge fra Gramex skal nye danske udgivelser anmeldes til os. Ellers ved vi ikke, hvor vi skal sende pengene hen, hvis musikken får airplay.

Det er pladeselskabet – også kaldet producenten – der skal anmelde nye udgivelser til Gramex. Udgiver du selv, betragter vi dig som producent. Så skal du selv huske at anmelde udgivelsen til os.

Du anmelder en udgivelse ved at udfylde en såkaldt studieliste. Den fortæller os, hvilke musikere der medvirker på hvilke numre, og hvem der har producentrettighederne til udgivelsen. Det er dem, vi udbetaler til, når musikken bliver afspillet i radio/tv.

Er du allerede medlem af Gramex som pladeselskab, kan du anmelde udgivelser online via Dit Gramex. Det er nemmere for dig og for os.

Anmeld en udgivelse 
Skal du selv udgive musik?

Jeg medvirker på en udgivelse

Medvirker du på en udgivelse, er det pladeselskabet eller producenten bag, der skal anmelde den til os.

Som Gramex-medlem kan du altid logge på Dit Gramex og tjekke, om du er registreret på udgivelsen. Mangler der noget på din oversigt, så kontakt os.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du ikke er medlem endnu, og i tvivl, om pladeselskabet har anmeldt din medvirken.

Kontakt os