Dansk musik i rummet

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Musik kender ingen grænser. Og dansk musik lader sig på ingen måde stoppe i øjeblikket.

MØ ligger nu på 21. uge helt i toppen af den amerikanske Billboard-hitliste med Lean On – det største danske Billboard-hit i 50 år. Men ikke nok med det: Nu er dansk musik også nået ud i rummet.

Med i rumdragten har vores alle sammens yndlingsastronaut Andreas Mogensen nemlig 2,5 gigabyte musik – blandt andet det danske band Mew, som han lytter til, når han skal slappe af. Især Satellites og Rows fra deres nye album.

Det skriver Ingeniøren, der har sammensat en playliste med den danske astronauts favoritmusik i rummet. Ifølge Ingeniøren betyder musik meget for ”Astronaut-Andreas”:

– For mig er musik noget, som påvirker mit humør, og samtidig er det, jeg lytter til, meget afhængigt af det humør, jeg har på tidspunktet, siger han til Ingeniøren.

Læs om – og lyt til – den musik, Astronaut-Andreas skal høre med udsigt til Jorden

En svimlende tanke

Det er ikke hver dag, Gramex’ medlemmer oplever, at få deres musik sendt i kredsløb om Jorden.

– Vi er meget beærede og stolte over, at Andreas kan lide vores musik, og det er en helt svimlende tanke at vores sange bliver spillet ude i rummet!, siger Jonas Bjerre, der er forsanger i Mew, til Gramex.

Også adm. direktør i Gramex, John R. Kristensen, glæder sig over “de første medlemmer i rummet”:

– Jeg ønsker alt mulig held og lykke derude til Andreas Mogensen og synes det er så sjovt, at vores medlemmers musik nu når helt ud i outer space. Så kan man vist ikke komme meget længere, Mew?

– Og så kan jeg ikke lade være med at bemærke, at en moderne supermand som Andreas Mogensen bruger musik ligesom alle os andre – til at geare op eller ned afhængigt af vores humør, tid og sted eller som middel til at “slappe af,” når man holder i kø på Køge Bugt motorvejen eller er sendt 400 km ud i rummet!

Følelser i musikken sat på formel