Gramex’ Grønlands-pulje er åben

Søg tilskud fra Gramex til dit næste musikalske projekt. Fristen hedder 20. januar 2023.

Er du musiker, artist, band, kor eller orkester i det grønlandske musikliv, er det nu, du kan søge tilskud fra Gramex til dit musikalske projekt i 2023.

Du kan søge puljen uanset om du er ny og upcoming eller et veletableret navn på den grønlandske musikscene.

Mange søger hjælp til at indspille, udgive eller mixe/masterere ny musik. Nogle søger tilskud til at deltage i kurser og dygtiggøre sig fagligt, mens andre søger støtte til at komme ud og spille live eller føre musikalske drømme og samarbejder ud i livet.

Uanset hvad du vil søge tilskud til, er ansøgningsfristen fredag den 20. januar 2023.

Læs mere og find ansøgningsskemaet

“Det gør en kæmpe forskel”

Indierockbandet Nanook er en af de ansøgere, der fik penge fra puljen i år til indspilning af deres nye album.

– Det gør en kæmpe forskel. Det er ikke gratis at indspille musik, og det indebærer en hel del arbejde. Derfor er tilskuddet meget vigtigt for os, så vi stille og roligt kan gennemføre det, vi elsker at lave: nemlig musik, fortæller Frederik Elsner, der er guitarist og forsanger i Nanook.

Bandet har siden 2009 udgivet 4 album og turneret i både Asien, Canada, Skandinavien og Grønland. Pengene fra Gramex har været med til at finansiere indspilningen af deres femte plade. En plade med fokus på sociale problemer i Grønland og klimaforandringer. Og den første, de har indspillet hjemme i Grønland:

– Vi vil gerne vise herhjemme, at det også er en mulighed. Så unge kreative musikere kan få inspiration til at gøre det samme. Jeg er også sikker på, at vores motivation i studiet vil gøre os stærkere, nu hvor vi er så tæt på vores egen natur og de mennesker, vi kender, siger Frederik Elsner.

Nanooks album ‘Ilutsinniit Apuussilluta’ er netop kommet på gaden.

Se, hvem der ellers fik støtte i år

Nanook. Foto: Klaus Poulsen