Årets største Gramex-udbetaling i dag

Der er Gramex-penge på vej til alle de musikere og pladeselskaber, der er spillet i 2018.

I dag udbetaler Gramex årets største portion penge til medlemmerne. Det er betaling for alle de minutter og sekunder, de er spillet i radio/tv sidste år.

Får du noget? Tjek din konto eller indbakke (eller spam-filter). Vi har sendt dig en mail, hvis vi har udbetalt til dig og kender din mail. 

Har du konto i Danske Bank, går pengene typisk ind i løbet af dagen. Har du en anden bank, kan der godt gå to dage, før du har pengene på kontoen.

I så fald kan du selv logge på Dit Gramex og tjekke under ”Udbetaling”, om du får noget, og i så fald hvor meget du får. Har du, din manager eller revisor brug for en opgørelse over udbetalingen, kan du også hente den her.

Men vær lidt tålmodig. Vores login er hverken fra i dag eller i går, og det kan mærkes, når mange logger ind på samme tid. Prøv igen lidt senere, hvis den går i fejl.

Vi er i fuld gang med at udvikle et nyt login …

Log på Dit Gramex

Glemt dit Gramex-nummer?
Glemt din adgangskode?

Hvad får jeg penge for i dag? 

De penge, du får udbetalt i dag, er betaling for hvert minut og sekund, du er blevet afspillet i dansk radio og tv totalt igennem 2018. Det vil sige, alle de sange, du medvirker på og/eller selv har udgivet.

Har du både medvirket på en udgivelse og selv udgivet musik, der er afspillet, vil du få to udbetalinger. Det er fordi Gramex forvalter rettigheder for to grupper: de udøvende musikere og pladeselskaberne. Du har ét Gramex-nummer som kunster og ét som pladeselskab. Har du rettigheder som arving, vil du også få en separat udbetaling for det.

Beløbet, du får udbetalt, afhænger af, hvor mange minutter hver enkelt sang er blevet spillet, hvor den er blevet spillet henne og hvilken rolle du har på hver enkelt sang.

Du kan læse meget mere om udbetalinger fra Gramex her:

Udbetaling til udøvende kunstnere

Udbetaling til pladeselskaber

Hvorfor får jeg ikke det, jeg plejer?

Får du mere eller mindre end du har gjort før, kan det skyldes følgende:

 • Hits: Havde du en sang, der blev spillet sindssygt meget i radioen i 2017 og ikke så meget i 2018 – eller omvendt? Så vil du kunne se det i din Gramex-udbetaling. Vi udbetaler i dag for afspilninger fra 1. januar til og med 31. januar 2018.

 • Justering af point: Bestyrelsen har i år justeret det point-system, som ligger til grund for beregningen af kunstnernes vederlag. Det betyder, der bliver tildelt langt flere point end før, og årets minutpointværdier derfor bliver lavere. Du får stadig mere som solist end som korsanger, ligesom alle i en gruppe får samme antal point, men justeringen af pointene kan være en forklaring, hvis din udbetaling ser anderledes ud.

  Gramex justerer point-systemet for kunstnere
 • Instore radio: Som noget nyt kan vi i år udbetale for en ny kategori, vi kalder instore radio. Det er betaling for musik afspillet i butikker, supermarkeder, fitness-centre og lignende, som er leveret via en instore radio-udbyder. Det kendes også som business music og B2B-streaming, fordi det er musik overført fra én business til en anden. Vi får i første omgang rapportering fra tre store udbydere af instore radio, der leverer musik til knap 3.000 danske kunder, men vi kan ikke specificere hvilken konkret butik du er blevet afspillet i.  

  Hvad udbetaler vi for?
 • Mere præcis rapportering: I 2018 har vi modtaget fuld rapportering fra en række kommercielle radiostationer, som tidligere kun har rapporteret hvilken musik de har spillet i form af stikprøver 2 uger årligt. Det giver langt flere minutters rapportering og en mere præcis fordeling af vederlag fra denne kategori af kommercielle radiokanaler som fx Radio Silkeborg, Radio Skive, Radio Viborg, Radio Nordjyske osv.

  Se hvad det er for radiostationer
 • Penge fra udlandet: Afspilninger i udlandet udbetaler vi særskilt for til efteråret. De er altså ikke med i dagens udbetaling. Husk, at du skal have registreret dit repertoire hos Gramex, før vi kan hente penge hjem til dig. Ved vi ikke, at du medvirker, kan vi ikke claime dine rettigheder. 

  Få dine penge fra udlandet

Spørgsmål?

Har du fået for lidt eller for meget, eller har du bare spørgsmål til din udbetaling? Giv lyd!

Vi er klar ved telefonerne og på mailen til at hjælpe. Du er også velkommen til at kigge forbi vores kontor, hvis du er i nærheden af Vesterbro. Vores telefoner og kontoret på Gammel Kongevej 11-13 er åbent indtil klokken 15 (dog frokost-lukket 12-12.30).

Kontakt os

Læs mere

206 millioner tilbage til musikken i år

Her er de danske musikere, du hører mest i radioen – uden lige at vide det

Her er de 10 mest populære danske musiknavne i radioen

Her er de største danske radiohits i 2018