206 millioner tilbage til musikken i år

Gramex’ direktør er godt tilfreds med årets resultat, der kun overgås af sidste års rekordår.

I dag udbetaler Gramex penge til medlemmerne for deres afspilninger i 2018. Totalt fordeler organisationen 206 millioner tilbage til musikken i år. Det viser Gramex’ årsregnskab.

Om det siger Gramex’ adm. direktør John R. Kristensen:

– Jeg er absolut tilfreds med årets resultat, der er det næstbedste i Gramex’ historie. Den eneste grund til, at vi ikke når op på rekordniveauet fra sidste år, er at vi dér fik ekstraordinært mange af de såkaldte retransmissions-midler til fordeling på vegne af andre. Ser vi bort fra dem, ender vi faktisk med en positiv fremgang på lige over en halv million i år.

– Jeg er også glad for, at vi i år kan lave direkte udbetalinger for det område, vi kalder for instore radio, som også kendes som business music. Det er musik afspillet via en instore radio-udbyder ude i tusindvis af danske butikker, fitness-centre osv. Det er ikke en ny indtægt, men det er nyt, at vi nu kan fordele direkte på baggrund af millioner af konkrete afspilninger. Det giver en mere præcis udbetaling til et bredere udsnit af de danske musikere og pladeselskaber.

– Samtidig har vi i år fået fuld rapportering fra mange flere af de større lokalradioer. Det betyder, at vi kan udbetale langt flere penge til medlemmerne på baggrund af konkrete afspilninger i stedet for stikprøver.

– Så nogle bliver glade, når de tjekker deres konto i dag. Andre havde måske håbet på mere. Jeg ved godt, at der er stor forskel på, hvor tørt et sted “Gramex-checken” falder. Men som altid: Tag fat i os, hvis der er noget, du ikke forstår – så undersøger vi sagen. Der er som regel en god – eller en dårlig – forklaring, siger John R. Kristensen.

Læs mere

Årets største Gramex-udbetaling i dag

Årsberetning og årsregnskab