Årets radiofavorit sætter ny rekord

Hvilken dansk hovedartist hørte vi allermest i radioen i 2017? Gramex har talt op.

Tredje gang er – også – Lukas Grahams gang.

For tredje år i streg er Lukas Graham med karismatiske Lukas Forchhammer i front den mest spillede danske hovedartist i dansk radio. Og med hovedartist mener vi dét navn, der står på coveret af pladen, på ryggen af cd’en, på Spotify osv.

Det viser en ny top 10 fra Gramex, der i dag udbetaler årets Gramex-penge til medlemmer med airplay i 2017. Her har man ikke oplevet noget lignende før.

Til den gode nyhed siger Lukas til Gramex, mens han og bandet er på vej til Norge:

– Det er en meget stor ære at have så meget plads og tid på dansk radio, når det er så længe siden vi har udgivet et helt album eller bare en single. Heldigvis kommer der snart nye singler og et nyt album, så måske vi kan beholde den prestigiøse førsteplads lidt endnu.

Radioen elsker Lukas Graham

Lukas Graham har ligget solidt på førstepladsen lige siden de strøg til tops af listen i 2015, hvor deres Blue Album udkom.

Et album spækket med monsterhits både herhjemme og internationalt som 7 Years, Mama Said, Happy Home, Strip No More, Take the World By Storm og You’re Not There. De to sidste ligger stadig i top 10 over mest spillede danske sange i radioen i 2017.

Ud over Lukas Graham er langt de fleste navne på årets top 10 kendte favoritter i radioen og på den her liste år efter år.

Pop/r&b-trioen Scarlet Pleasure er tilbage på listen. Ligesom Lukas Graham har de hele to sange med i top 10 over de mest spillede radiohits i 2017: Limbo og Deja Vu.

TV-2 har som det eneste navn på listen været med i top 10 så længe nogen i Gramex kan huske. I stedet for ‘Danmarks kedeligste orkester’ kunne de jo overveje at kalde sig Danmarks mest langtidsholdbare orkester?

Hvor er MØ’erne?

Tilbage i 2015 var 3 ud af 10 mest spillede hovedartister i radioen kvinder. I år er der – for andet år i streg – ingen (!) kvinder med i top 10 på nogen af de 3 lister, som Gramex trækker.

Men hvor er MØ, tænker du måske? MØ er ikke med på listen, fordi den alene er trukket på baggrund af, hvor meget de danske udgivelser er spillet i radioen. Og da MØ er signet uden for Danmark, har nogle af hendes største radiohits som Final Song og Kamikaze ikke Danmark som producentland i vores system. Det er den korte tekniske forklaring.

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi i Gramex ikke betragter MØ som en dansk artist. Uanset hvor i verden hun laver musik, er vi piv-stolte af hende! Ligesom vi er af de her rekord-radiohitmagere i Lukas Graham. Og alle vores andre 30.000 medlemmer – wherever you are.

Top 10: Mest spillede danske hovedartist i 2017

1.Lukas Graham
2.Nik & Jay
3.Scarlet Pleasure
4.TV-2
5.Thomas Helmig
6.Mads Langer
7.Rasmus Seebach
8.Burhan G
9.Phlake
10.D-A-D


Statistikken omfatter danske udgivelser afspillet i DR, TV2 samt på kommercielle radiostationer. Kilde: Gramex juni 2018

Top 10: Han er Danmarks mest spillede danske musiker
Top 10: Årets danske radiohit er en debut-single

Sammenlign med tidligere år

Årets største udbetaling