Det betyder kaffe på trappestenen, engangsgrill i parken, kolde fyraftensøl i solen. Gadefest og festivaler. Men ak, ingen fest uden musik. Musik, der ikke drukner og forsvinder ud i det blå, når vi rykker udendørs.
Engang kunne en spansk guitar og en fællessang gøre det. Senere indtog boom-blastere så store som kommoder festivalerne.
I dag er der brug for en innovativ løsning, når vi rykker festen OG musikken ud i det fri – og ikke har en flyttebil eller en stikkontakt i nærheden.
Sådan tænkte de unge iværksættere Jesper Theil Thomsen, Hjalte Wieth, Christoffer Nyvold, Alexander Teplin og Simon Steensen på Roskilde Festival sidste år.
Da de kom hjem, gik de i tænkeboks. Og ud kom en SoundBoks – en transportabel højttaler med høj volumen og lang batterilevetid, men uden de store og tunge bilbatterier.
Bliv en del af festen
Selv beskriver de fem Ole Opfindere deres transportable lydanlæg som oplagt gear til campen på sommerens festivaler:
– Anlægget er lavet til at kunne spille HØJT udendørs samtidig med det er nemt at have med og betjene, også ud på de sene timer. Og så har vi udviklet et batteri, der kan spille minimum 30 timer på fuld skrald. Man får så to BatteryBoks med sin SoundBoks, så man kan oplade det ene batteri, mens det andet spiller, så festen aldrig stopper, fortæller Jesper.
Du kan få en demo, når crewet leverer lyd til Distortion på Nørrebro på onsdag den 3. juni:
– Vi glæder os til at smække en masse sprød lyd op og skabe den perfekte lydkulisse for gadefesten i Møllegade. Kom forbi!, lokker Christoffer.
Gå ikke ned på lyd
Til daglig sidder teamet i Lydens Hus på Vesterbro i København med en masse andre iværksættere, der arbejder med lyd.
Dér udvikler de forskellige startups blandt andet løsninger til sommerens udeliv: ekstra batteri til mobilen, en app, der passer på din hørelse, fortællerbokse i det offentlige rum og workshops, hvor du kan lære at sanse lyden bedre i bymiljøet osv.
– Du skal ikke gå ned på lyd, bare fordi det bliver sommer, forsikrer Linn Sofie Andersen Holm, manager i Lydens Hus, og opfordrer andre lydfreaks til at kigge forbi det kreative kontorfællesskab på Vesterbro.
Lydens Hus blev etableret 1. oktober 2014 på initiativ af Væksthus Sjælland og Gramex i partnerskab med Væksthus Hovedstadsregionen og Innovationsnetværket Dansk Lyd og med økonomisk støtte fra Københavns Kommune.