Gramex går over grænserne

Musik stopper ikke ved landegrænsen. Heldigvis.

Derfor arbejder Gramex aktivt internationalt for at sikre vores medlemmer betaling, når de bliver spillet uden for Danmark.

John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex (til venstre), er netop vendt hjem fra Beograd og den årlige generalforsamling i SCAPR.

SCAPR lyder måske mest som en skurk fra en James Bond-film, men står for The Societies’ Council for the Collective Management of Performers’ Rights, og er en nonprofit sammenslutning af organisationer som Gramex i hele verden.

Med sig i kufferten har John endnu en ny aftale – denne gang med den italienske organisation ITSRIGHT.

– Det er ingen hemmelighed, at vi i Gramex arbejder benhårdt på alle niveauer for at indgå nye internationale aftaler og på den måde sikre stadig flere betalingsbroer til og fra udlandet. Ud over den her aftale har vi det seneste halvandet år lukket aftaler med USA, Rusland, Belgien, Polen og Slovenien. Så jeg er glad for nu at kunne sætte blæk på den her nye aftale med endnu en italiensk organisation og ser frem til at få et nyt samarbejde op at køre, lyder det fra en tilfreds Gramex-direktør.

“Vi kan ikke hente penge hjem ud af det blå”

Når Gramex indgår nye aftaler med udlandet sker det med udgangspunkt i SCAPR’s standarder, som bruges over hele verden.  Det internationale arbejde er på den måde med til at sikre organisationerne en mere smidig udveksling af data og en mere stabil pengestrøm til vores medlemmer.

– Musikken spiller overalt og kender ingen grænser. Derfor er det vigtigt at sikre et stabilt grundlag og smidigt system for udveksling af data og pengestrømme over grænserne. Det er for at sikre denne pengestrøm, Gramex indgår aftaler med søsterorganisationer over hele verden. Vi kan ikke hente penge hjem ud af den blå luft – der skal være nogen i den anden ende, der forpligter sig til at varetage den opgave. Det er det, de her aftaler er med til at sikre, forklarer John R. Kristensen.

Gramex har i forvejen en aftale med Nuovo Imaie i Italien, men med den nye aftale sikrer vi en fuld dækning af kunstnernes rettigheder i Italien.

Læs mere om ITSRIGHT på deres hjemmeside

Oversigt over Gramex’ internationale aftaler

Sådan sikrer du dig Gramex-penge fra udlandet