Måske de nemmeste penge i musikbranchen?

Færdig i studiet. Færdig med master. Færdig med cover. Færdig fra tryk. Så er der release.

Det sidste, du gider lige nu, er kedeligt papirarbejde. Så du venter lige med at få indhentet den sidste info til studielisten. Bare en uge. Eller to. Eller tusind…

Vi ved det godt. Der er meget i verden, der er sjovere end at udfylde studielister til Gramex. Til gengæld kan det meget vel være dine nemmest tjente penge i musikbranchen i dag.

Lav dem med det samme!

Hos pladeselskabet Crunchy Frog kan man også sagtens finde på tusind andre ting, der er sjovere end studielister. Men her ved man, der er penge i skidtet. Så arbejdet er sat i system.

Det betyder, at studielisterne ikke er en stor og tung arbejdsbyrde. Og at det bliver gjort – med det samme.

Det er Jacob ’Poe’ Stærmose, der sidder med opgaven hos Crunchy. Det har han gjort de seneste par år.

Vi har spurgt ham, hvorfor det fungerer hos dem – og bedt ham give et par fif til os andre.

– Nu er det jo ikke, fordi vi er ufejlbarlige, men noget af forklaringen er, at vi er et selskab stiftet og ledet af musikere, så gud nåde og trøste os, hvis ikke vi varetager musikernes interesser ordentligt, forklarer Jacob.

– Men jo, vi har sat det i system, så vi blandt andet har ét master-sheet med alle ISRC-koder og ét med katalognumre. Og så laver vi en særskilt label-copy for hver eneste udgivelse, der i princippet indeholder al information vedr. masterindspilningen – også den mere tekniske metadata.

– At vi har overblik over metadataen gør det selvfølgelig meget nemmere at lave studielisterne, men hele fidusen er at lave dem med det samme. Det er nok det vigtigste råd: Sørg for at indhente al information om, hvem der spiller hvad på hvilke numre, så snart masteren ligger færdig. For der går ikke ret lang tid, før der ikke er nogen, der kan huske, hvem der spillede tamburin på hvilket nummer, siger Jacob ’Poe’ Stærmose.

Ingen studieliste – ingen penge

Det er pladeselskabet, der skal anmelde nye udgivelser til Gramex. Udgiver du selv, skal du selv gøre det.

Får vi ingen studieliste, ved vi ikke, hvem der medvirker, eller hvem der har producentrettighederne. Og så er vi nødt til at reservere pengene, indtil udgivelsen bliver anmeldt, og vi så kan lave en efterbetaling.

Derfor: Tjek om du er med på listen. Og tip de venner, du finder undervejs.

Udgivelser vi mangler studieliste på