Velkommen til 3 nye ansigter i Gramex

Tag godt imod Lars, Neel og Jacob – de er nye på kontoret!

Lars Ærendal er ny markedschef i spidsen for Gramex’ kundeafdeling. Lars kommer fra en stilling som chefjurist i Banijay (Nordisk Film TV), hvor han har været i godt 3 år, og hvor han har spillet en central rolle i forhandlinger med broadcastere om salg af produktioner, clearing af rettigheder og forhandlinger med internationale distributører om licensering af nye formater. Før Banijay var Lars næsten 7 år i DR, hvor han primært beskæftigede sig med ophavsret, medieret og forhandlinger med eksterne producenter og internationale distributører.

Neel Lykkegaard Andersen er ny HR & jura-ansvarlig i Gramex. Du kender hende måske allerede fra branchen, for hun har arbejdet med rettigheder, ophavsret og kollektiv forvaltning i 20 år. De seneste 5 år som juridisk ansvarlig i Filmret/PRD, hvor hun har varetaget den individuelle rådgivning om rettigheder af film- og tv-producenter og haft ansvaret for forhandlinger med kunstnerorganisationer, broadcastere, streamingtjenester, udenlandske forvaltningsorganisationer mv. Før det var Neel 15 år i Dansk Artist Forbund, hvor hun rådgav artisterne bl.a. i forhandlinger med pladeselskaber og om rettigheder generelt og var chef for juraafdelingen samt medlemsservice/forkontor.

Jacob Ankær Johansen er ny konsulent i Gramex’ afdeling for medlemsservice og repertoire. Jacob er uddannet bibliotekar og kommer fra en stilling hos Udbudsvagten, hvor han var ansat som Data & Research Assistant . Her har han bl.a. siddet med opgaver vedr. automatisering af manuelle processer, strukturering af information og indsamling af data ved hjælp af overvågningsprogrammer, API-udtræk og web. Jacob er ligesom mange andre på kontoret selv musiker og har spillet trommer og guitar i forskellige bands – blandt andet The Fashion, som du måske kan huske fra radioen. Gramex har han været medlem af siden 2003.

Velkommen til!