Uffe Lorenzen: Min første plade

Foto: James Daltry

Kan du huske det første album, du selv gik ud og købte? Det kan album-aktuelle Uffe Lorenzen. Den var i hvert fald tysk.

Du kender ham som frontmand i Baby Woodrose, Spids Nøgenhat og Dragontears. Nu har Lorenzo ’Guf’ Woodrose udgivet sit første solo-album Galmandsværk i sit eget navn Uffe Lorenzen.

Den allerførste plade han selv købte var på en camping-ferie i Tyskland. Faktisk købte han to.

Hvilken plade var det?

– Det har været enten Kraftwerks Man Machine eller et andet tysk band Trios debutalbum Da Da Da. Begge blev indkøbt på en cykel/camping-ferie i Tyskland med mine forældre i sommeren 1982, gætter jeg på. Der har jeg været omkring 11 år. Inden da eller kort efter havde jeg vist fået Kliches Supertanker i gave af min storebror, og hvis jeg ikke tager fejl, muligvis brugt mine egne penge på et par dumme hitsingler. Mænd i Blåt var en af dem. Måske også TV-2.

– Jeg husker tydeligt, at den tyske pladeforhandler spurgte, om jeg ville have den tyske eller engelske version af Kraftwerk. Jeg valgte den engelske, måske fordi jeg ikke helt forstod spørgsmålet, men den tysksprogede version er faktisk bedre, vil jeg sige i dag.

Hvorfor lige den?

– Der var noget helt uimodståeligt i Kraftwerk-nummeret The Robots, som både tiltalte en 11-årigs barndommelige interesse i Star Wars, robotter og sci-fi, men også det sære lydbillede, der pirrede min gryende musikalske nysgerrighed. Og Trios Da Da Da var et kæmpe hit den sommer.

Hvilket format?

– Begge på LP, naturligvis.

Hvad tænker du om pladerne i dag?

– Kraftwerk-pladen er jo en klassiker, som det er svært at skamme sig over, men den anden med Trio er faktisk heller ikke helt ved siden af; en ret rå garagerocklyd og en håndfuld sjove skabelon-agtige numre med titler som f.eks Achtung Achtung!

Hvornår har du sidst lyttet til dem?

– Jeg har beholdt begge plader et godt stykke vej igennem livet, men har for år tilbage skilt mig af med dem begge. De er sjove at vende tilbage til, men jeg lider desværre af alvorlige vinyl-relaterede pladsproblemer. Jeg savner også tit min Værsgo-LP og CPR-nummer-pladen med Kim Larsen, som jeg heller ikke har mere.

Vil du anbefale dem til andre?

– Om jeg ligefrem vil anbefale Trio-pladen er nok tvivlsomt. Men Kraftwerk-pladen er som sagt en klassiker, måske endda deres bedste album? Så JA!

Uffe Lorenzens solo-plade ‘Galmandsværk’ er udgivet på Bad Afro Records forrige fredag.

Læs mere og følg Uffe Lorenzen på Facebook eller Twitter