Udbetaling af blankbånd

I dag udbetaler Gramex til knap 800 musikere og sangere. Det er de såkaldte blankbånds-vederlag for 2017, som vi udbetaler på vegne af Fællesrådet for Udøvende Kunstnere.

Får du penge fra os i dag, er det fordi du medvirker på et album, der er blandt de 100 mest solgte og downloadede i Danmark i 2017. Jo større salgstal, desto større udbetaling.

Udbetalingen er en økonomisk kompensation til rettighedshaverne for den private lovlige kopiering af musik, der foregår til egen brug. Vederlaget er en afgift og altså en del af prisen på alle uindspillede (”blanke”) lydmedier som cd-’er, kassettebånd, usb-stik osv.

Pengene indhentes af Copydan og bliver fordelt hvert efterår ud fra den formodede aktuelle kopiering på baggrund af de 100 mest solgte album (cd’er, lp’er, downloads) i Danmark året før.

Denne gang er der ekstra penge i puljen. Ikke fordi vi køber flere “blanke medier”, men på grund af en portion forældede blankbåndsmidler fra Copydan, der nu er sat til udbetaling.

Udbetalingen bliver indberettet til Skat som B-indkomst fra Fællesrådet.

Læs mere om blankbånd |  Læs mere om udbetalinger

Får du noget i dag?

Tjek din indbakke (eller dit spam-filter). Vi har sendt dig en mail, hvis vi har udbetalt til dig – medmindre du tidligere har klikket afmeld mails fra os.

I så fald kan du selv logge på Dit Gramex og tjekke, om du får noget og hvor meget. Har du, din manager eller revisor brug for en opgørelse over udbetalingen, finder du også den inde på Dit Gramex.

Hvis du har konto i Danske Bank, går pengene typisk ind i løbet af dagen. Har du en anden bank, kan der godt gå to bank-dage, før du har pengene på kontoen.

Du får som sædvanlig Gramex-penge for dine afspilninger i dansk radio og tv igennem 2018 til juni 2019, når året er talt op.

Log på Dit Gramex

Glemt dit Gramex-nummer? | Glemt din adgangskode?

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din udbetaling – eller mangel på samme – kan du altid kontakte os. Kig forbi vores kontor på Vesterbro, skriv en mail eller giv os et ring.

Kontakt os | Læs mere om Gramex