Om Gramex

Gramex er en nonprofit medlemsorganisation i musikbranchen.

Vi indhenter betaling på vegne af udøvende kunstnere og pladeselskaber, når deres indspillede musik bliver afspillet offentligt i Danmark.

Er du musiker eller sanger, eller udgiver du musik? Så hjælper vi dig med at få betaling for offentlig brug af din musik.

Det gør vi ved at indgå aftaler om betaling med radio- og tv-stationer, butikker, cafeer, fitness-centre og alle andre, der afspiller indspillet musik offentligt.

Som kunde slipper du derfor for selv at skulle tage kontakt til alle rettighedshaverne på hver eneste sang, du vil spille. Du skal bare lave en aftale med os. Så sender vi din betaling videre til musikken.

Den ene halvdel af de penge, vi indhenter, går til fordeling blandt de udøvende kunstnere; altså alle de musikere og sangere, der medvirker på indspilningerne. Den anden halvdel går til dem, der udgiver musikken. De kalder sig typisk for pladeselskaber, musikselskaber, producenter eller fremstillere.

Gramex er godkendt af Kulturministeriet som den organisation i Danmark, der gør dét, vi gør. Derfor gør vi os umage – hver dag.

Det er gratis at blive medlem – både som kunstner og som pladeselskab.

Sådan bliver du medlem

Som kunstner
Som pladeselskab

Læs mere

Hvis du medvirker på indspillet musik
Hvis du udgiver musik 
Hvis du bruger musik offentligt

FAQ om Gramex
Forskellen på Koda og Gramex