Til kamp for den gode lyd i musikken

Mike Sheridan guider igennem næste fredagsbar i Lydens Hus. Foto: Peter Svendsen

Lydens Hus inviterer til soundbar om lyd i indspillet musik fredag den 20. november

– Det er blevet dårligere og dårligere, men højere og højere.

Peter Lyngdorf, grundlægger af blandt andet HiFi Klubben og Steinway Lyngdorf, er gået til kamp for den gode lyd i musikken.

Sammen med to kolleger, Thomas Lund, senior Technologist Genelec Oy (Finland) og Kim Rishøj, grundlægger af TC Electronic, har han stiftet Nordic Dynamic.

Visionen er at støtte musikere i at udgive musik med mere dynamik, som giver musikken nuancerigdom, til glæde for både kunstnere og musikelskere.

I Lydens Hus kan du høre Peter Lyngdorf og Thomas Lund fortælle om Nordic Dynamic – og med egne ører høre, hvordan musik uden dynamisk kompression egentlig lyder.

Musiker og lydkunstner Mike Sheridan er moderator og guider dig igennem arrangementet, hvor du også kan møde recording engineer og tonemester Mikkel Nymand, som har erfaring med at lave mastering efter Nordic Dynamics dogme.

Eftermiddagen afsluttes med en unplugged koncert med Martin Zeppelin og Rio Bravo fra bandet Astronaut. Som de første musikere har Astronaut udgivet en EP i samarbejde med Nordic Dynamic.

– Jeg tror, at min generation er vokset op uden at være bevidst om, at der findes god lyd. De fleste unge mennesker nu ved ikke, at musik kan lyde godt eller dårligt på samme plan, som man ikke ved, at McDonald’s ikke er rigtig mad, siger den 24-årige sanger og musiker Martin Zeppelin fra Astronaut i et interview til TV2.

Arrangementet foregår fredag den 20. november kl. 15-17 i Lydens Hus, Gl. Kongevej 11, 4. sal, 1610 København V.

Det er gratis, og alle er velkomne. Men der er begrænset antal pladser. Så husk at tilmelde dig.

Læs mere og tilmeld dig Soundbar vol. 7 Nordic Dynamic Edit

Nordic Dynamic – a dogma for superior sound recordings
Lyngdorf: Med lyden som indsats
Fingrene væk fra min musik!

Astronaut_538
Astronaut udgav som det første band deres ep efter Nordic Dynamics dogme. Foto: Kristoffer Juul