The Summer of 99

Foto: Simon Birk

Når nationen holder fri, går musikere på arbejde. The Minds of 99 har pakket sommeren med festival-jobs.

Det danske post-punk succesband The Minds of 99 har siden deres start i 2012 høstet stor anerkendelse og succes.

De seks barndomsvenner vandt i 2013 DR’s Karrierekanonen, og herefter tog det for alvor fart. To album på to år. Et hav af priser. Oceaner af dedikerede fans.

Nu er festivalsæsonen over os – og The Minds of 99. De spiller i år på stort set alle de store festivaler: Northside, Tinderbox, Langeland, Smukfest osv. Og så er de Roskilde-aktuelle for tredje år i træk; hvilket ellers kun ses ekstremt sjældent.

I 2014 kunne man opleve drengene på camping-scenen Rising for upcoming bands. I 2015 åbnede de Orange Scene, og i år får de æren af at lukke festivalens legendariske Arena-scene lørdag nat.

Vi fangede Niels Brandt i et sjældent ledigt øjeblik.

Tredje år i træk på Roskilde – denne gang skal I lukke Arena – hvordan er det?

– Det er en kæmpe ære at stå der for tredje år i træk. Helt vildt! Arena har vi altid gerne villet spille på. Og mon ikke de går lidt fucking amok kl. 2 om natten?

Tog I selv på festival, inden der gik ”arbejde” i den?

– Ja, det har vi gjort meget. Roskilde især.

Hvad har I af  faste ritualer, før I går på scenen?

– Vi drikker hård sprut, spiser grøntsager og så kommer der typisk nogle underlige udbrud fra især Louis og Jacob. Så grinder vi hovederne sammen i en rundkreds, og så går vi på.

– Vi snakker ikke særligt meget inden. 


Hvad hører I i tour-bussen?

– The Clash, The Smiths, The Prodigy, Faithless, ny hip-hop – alt muligt.

Hvem gør hvad i bandet, når I er på tour?

– Altså udover at vi passer vores hovedinstrumenter? Vi har jo et crew med tourmanager, lydmand, lysmand og baggearsmand, så vi kan opføre os, som det passer os. Hvis man er helt væk, så skal der nok være en eller anden, der slæber en hen til bussen, før den kører det næste sted hen, griner Niels Brandt.

The Minds of 99 består af Niels Brandt (vokal), Louis Clausen (trommer), Asger Wissing (bas), Anders Folke (guitar), Jacob Bech (programmering, keys) og Mikkel Bech-Hansen (trommer, keys).

Se, hvor du kan opleve The Minds of 99 igennem sommeren, og følg dem her:

Facebook
Instagram
Hjemmeside