Sound of Silence: Sang helt uden lyd hitter nu på iTunes

A a a a a Very Good Song er stormet ind på iTunes’ top 100 i USA den seneste uge. En single med 9 minutter og 58 sekunders stilhed. Men hvorfor betaler så mange for ingenting?

Har du nogensinde prøvet at koble en iPhone til bilradioen? Så ved du hvorfor.

Helt automatisk – og helt utroligt irriterende – begynder fluks afspilningen af den sang, du har liggende først i dit iTunes-bibliotek. Den samme sang. Hver. Evig. Eneste. Gang.

Også selv om du plugger telefonen i for at høre radio, podcast, Spotify. Fænomenet hører afgjort til i kategorien first world problems, bevares. Men det kan spolere den der ene sang fuldstændigt for dig. Tro mig. Bare jeg hører introen til Yellow Ledbetter, bliver jeg rasende.

Jeg troede faktisk problemet kun var mit. Indtil forleden. Dér udgav en Samir Mezrahi nemlig et silent track i iTunes med ja, ingenting. 9 minutter og 58 sekunders stilhed.

Til gengæld har han puttet godt med a’er ind i titlen. Det betyder, det er den ‘sang’, der lægger sig øverst i iTunes-biblioteket, og altså den ’sang’ (læs: stilhed), der automatisk bliver afspillet i bilen fremover. Hvis man altså bruger de 8 kroner det koster at downloade den. Problem solved.

A a a a a Very Good Song er strøget direkte i top 100 på den amerikanske iTunes-hitliste.

Den ligger også på diverse streaming-tjenester og YouTube, hvis du er nysgerrig på … ingenting.

Find ‘sangen’ på iTunes