Danske Notize varmer op til historisk boksebrag i Las Vegas

Langt fra Las Vegas producerer Emil Præstegaard fra Nordjylland musik til den irske MMA-stjerne Conor ‘The Notorious’ McGregors videoer.

Optakten til et af historiens største boksebrag har varet mere end et år. I morgen går det løs i Las Vegas.

‘The Billion Dollar Fight’ står mellem den amerikanske bokselegende Floyd Mayweather og den irske mixed martial arts-stjerne Conor McGregor.

Fighternes egen opvarmning foregår især på de sociale medier. På Conor McGregors YouTube-blog The Mac Life har man i månedsvis kunnet følge den rapkæftede entertainers vej til Vegas.

Musikken, der sætter stemningen i videoerne, er skabt langt fra Las Vegas: i Biersted 25 kilometer nordvest for Aalborg.

Music by Notize

I et lille studie på loftet hos sine forældre har Emil Præstegaard aka Notize de sidste 8 måneder skrevet og produceret den musik, der er med til at opbygge McGregors ’notorious’ image. Image og attitude er som bekendt pænt vigtigt i kampsportens macho-verden.

Videoerne hitter big time. McGregor har millioner af følgere og hundredetusindevis af likes og visninger på Instagram og YouTube. De seneste kampagnevideoer har på ganske få dage opnået over en halv million visninger.

Alle med teksten ‘Music by Notize’ til slut.

Fra Biersted til Vegas

Emil Præstegaard er selv kæmpe fan af den utraditionelle verdensstjerne fra Dublin. For et års tid siden faldt han over McGregors YouTube-blog og blev fascineret af hans performance-stil og historien om den tidligere kontanthjælpsmodtager, der bogstaveligt talt har kæmpet sig frem med de bare næver.

Musikken på bloggen var på det tidspunkt noget forskelligt hiphop. Så helt uopfordret og ublu sendte Emil en direkte besked til Conor McGregor på Instagram vedhæftet nogle af de beats, han havde liggende. Han regnede egentlig ikke med at få svar. Men det gjorde han: Team McGregor var på.

Siden har Emil Præstegaard produceret i alt 13 numre til McGregors blog.

Beats i blodet

I dag bliver Emil kontaktet af folk fra hele verden, der vil låne hans beats eller booke den unge nordjyde.

Samtidig er han hjemme i Aalborg begyndt på Det Jyske Musikkonservatoriums uddannelse ’Elektronisk lyd og musik’, som ud over den mere eksperimenterende musik også favner musikere, der arbejder i mere kommerciel retning.

Interessen for netop elektronisk musik blev vakt allerede som 5-årig, hvor Emils 10 år ældre bror introducerede ham for house og techno. Som 15-årig begyndte Emil selv at eksperimentere med at lave beats på computeren på loftet i Biersted. Det har han gjort hver dag lige siden.

Nu er han inviteret til Las Vegas. I morgen venter Mayweather vs. McGregor.

Tjek The Mac Life på YouTube (episode 1)
Hør Notizes 13 soundtracks til The Mac Life på Soundcloud

Sådan sikrer du dig dine Gramex-penge fra udlandet