Shy shy shy kalder det kærlighed

Hvilke drømme bliver til virkelighed, og hvilke forbliver planer på et stykke papir? Gramex følger livet som upcoming. Læs 4. del af føljetonen om Shy shy shy.

– Det kører fremad, fortæller Astrid med et stort smil. – Men nogle gange kunne vi godt tænke os, at det GIK LIDT HURTIGERE!

– Og nogle gange går det alt for hurtigt med nogle andre ting, supplerer Simon.

Vi har fulgt dem i et år – barndomsvennerne Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard i indie-pop-duoen Shy shy shy. Fra første fløjt på første single. Siden er der sket en del. Godt og skidt. Som med alt andet i musikbranchen. Og kærligheden.

AFSTED MED DIG!

Samme dag jeg mødes med bandet, udkommer deres tredje single Soft and Hard. Den handler som de første to singler om kærlighed.

Men hvor fløjtesangen Do Not Ask handler om den indledende fase af et nyt og spændende kærlighedsforhold, handler den nye sang om at gå fra den man elsker, fordi kærligheden ikke er gengældt.

– Den er SÅ klar til at flyve fra reden. Afsted med dig!, sender Astrid singlen på vej.

Hun spiller keyboard, Simon guitar. Begge synger. Sammen skriver de tekst og musik.

Shy shy shy er om noget et teamwork.

Snart kan de sætte endnu et stort hak på ønskesedlen. 13. november går drømmen om en ep i opfyldelse. Fem numre. Deres helt egne. Der alle handler om kærlighed. I en eller anden fase. Og derfor har titlen Love Songs.

Men selvom ep’en udelukkende består af sange om kærlighed, er parløbet i Shy shy shy ikke det mindste romantisk. Og ep’en er IKKE barndomsvennernes lille barn, forsikrer Astrid mig.

– Nej det er sgu da ikke et barn! Men selvfølgelig er det noget, vi har meget kært. Det er jo mig og Simons første – okay, det kan hurtigt gå hen og blive lidt forældreagtigt, kan jeg godt høre. Men jeg har ikke den der beskyttertrang. Jeg er sikker på, den nok skal klare sig. Sangene har bevist, at de kan stå på egne ben, forklarer hun.

DET BEDSTE OG DET VÆRSTE

Ved siden af mix og mastering af ep’en har Shy shy shy været ude og spille en masse koncerter. Både små mærkelige cafe-jobs, hvor der ikke kom så mange. Ud over Simons storebror, som er der – hver gang.

Men også senest på Uhørt Festival og Oppenheimer hjemme i Aarhus. Hvor publikum kendte sangene og sang med. Og så er det, det er sjovt at være et upcoming band, lyder det som om.

– Det sjoveste er helt sikkert at være ude at spille! Astrid er ikke et sekund i tvivl.

– Men det kan også være noget af det værste, tilføjer Simon.

– Sådan er det jo med alle gode ting. Når det går godt, er det simpelthen det fedeste i verden. Og når det ikke går så godt, så bliver man bare så ked af det. Er det sangene? Er det os? Hvorfor gik det dårligt? Det er svært ikke at lægge sig selv i. Der kan godt være lidt stille på vej hjem i bandbussen, hvis det er gået skidt, fortæller hun.

KØR PÅ!

Live er de et helt andet band, end da de startede, fortæller de. Mere sikre – på sangene, på scenen og på sig selv.

Men hvad har de ellers lært her efter et år i gamet som Shy shy shy? Hvis de kunne rejse et år tilbage i tiden og give sig selv et godt råd – hvad skulle det så være?

– Det gode råd til vores band ville nok være, at vi skulle være ude i lidt bedre tid. Hvis man vil have noget til at ske om to måneder, skal man i gang lige nu, lægger Simon ud.

– Men det tror jeg sgu er et godt råd til alle bands. Er det ikke det? spørger Astrid og kigger over på Simon.

– Selvfølgelig er der sket ting, som ikke har været udelukkende gode oplevelser, men vi har gjort os nogle rigtig gode erfaringer i forhold til bandet, så jeg ville ikke have været foruden. Så bare KØR PÅ, fortids-Astrid og Simon. Og så måske KØR PÅ i lidt bedre tid!, siger hun med et stort smil.

Simon nikker.

Det er stilen. Shy shy shy kører på. Som et team i sangskrivning, indspilning, PR og alt det andet, der også er en del af at spille musik. Astrid med begge fødder på speederen og Simon med en fod klar på bremsen.

Når de i mål sammen? Skal det lykkes dem at få en booker? Får de solgt en sang til en film? Får de opfyldt drømmene om Spot og Karrierekanonen? Og får de styr på deres studielister?

”Indtil videre er det bare planer.” Vi tager dem på ordet. Gramex følger Shy shy shy fra første single til fremtidens små og store sejre. Lykkes det dem at få danskerne til at fløjte med? Og hvor mange af deres planer bliver egentlig til virkelighed. Følg med.

1. Shy shy shy – fra første fløjt
2. Shy shy shy tilbage i suppedasen
3. Shy shy shy på overarbejde

Følg Shy shy shy på Facebook

Der gik ikke engang en uge, så blev Shy shy shys tredje single Soft and Hard også addet på P6 Beats playliste.