Metal-miljøet rejser penge til asylbørn

Aphyxion er ét af de bands, der tager med på landevejen til fordel for børn i asylcentrene

Her i februar vender den omrejsende metalfest Prime is Coming tilbage med heavy i en god sags tjeneste.

Hvis du gik og troede, at velgørenhed mest var noget med hattedamer, scones og sytøj, skulle du prøve at trække billet til Prime is Coming.

– Du skal købe billet, hvis du kan lide heavy og savner den perfekte undskyldning for at komme ud. Overskuddet går nemlig til et godt formål. Sidste år samlede vi 100.400 kr til Ronald McDonald Huset. I år går overskuddet til børn på de danske asylcentre.

Det fortæller Mirza Radonjica, CEO og stifter af det danske label, booking og management Prime Collective, der står bag initiativet.

Metal og velgørenhed går hånd i hånd

Det er fjerde år i streg, Prime Collective ruller ud i det danske metalland og rejser penge til velgørenhed.

– Vi har to år i træk samlet ind til Børnecancerfonden. Her samlede vi også 100.000 kr. Det er en markør, vi har sat os. At samle 100.000 kr. pr. sag, vi vælger at kaste vores kærlighed over. Metal og velgørenhed går nemlig godt hånd i hånd, siger Mirza Radonjica.

I år går overskuddet til børn i Sandholmlejren, Sjælsmark og Avnstrup asylcenter. Det er der en god grund til, fortæller Mirza, der udmærket kender asylcentre – indefra:

– Jeg har selv boet på et asylcenter fra 1992 til 1996, da jeg kom til Danmark som flygtning. Vi boede fire mennesker på 12 m2 hotelværelse i fire år i en utrolig svær situation.

– De midler, vi kan give til asylcentrene, vil være fokuseret omkring børnene og deres trivsel. Pengene vil derfor gå til legetøj og aktiviteter til glæde og gavn for børn, der er flygtet den lange vej til Danmark, fortæller Mirza Radonjica.

“Øl smager bedst med distortion”

Ud over at drive Prime Collective er Mirza også forsanger i bandet Siamese og co-writer musik for et hav af danske og internationale navne. Gramex har han været medlem af siden 2016 som både musiker og pladeselskab.

Om årets line-up kan man forvente sig lidt af hvert, forklarer han:

– Der er noget, man kender, i form af Aphyxion, Møl og The Interbeing, og så er der noget for dem, der godt kan lide at grave i undergrunden. Jeg kan varmt anbefale Cartographs og South Haven som to bands, der kan komme ud over landets grænser.

– Uanset hvad kan man forvente tråd, kvindelig råstyrke og nakkevridende riffs aftenen lang. Øl smager bedst med distortion!

Heavyfesten starter på Beta2300 i København den 7. og 8. februar, ruller videre til Sønderborg den 28. og slutter i Aarhus på den sjældne dato den 29. februar.

Læs mere på Prime Collectives Facebook