Her spiller de mest dansk musik

Hvor i verden er danske musikere mest populære? Gramex har talt op.

Sverige, England og Holland.

Det er her, danske musikere og pladeselskaber tjener mest på airplay i år uden for Danmark. Det viser nye tal fra Gramex, der i dag udbetaler penge til medlemmerne for radio-afspilninger i udlandet.

Her er de 10 lande, vi har udbetalt mest fra i år.

  1.   Sverige
  2.   England
  3.   Holland
  4.   Tyskland
  5.   Belgien
  6.   Norge
  7.   Spanien
  8.   Japan
  9.   Østrig
  10.   USA

I bunden af listen ligger Portugal, Letland og Rumænien.

Og hvad spiller de så af dansk musik i rumænsk radio, tænker du måske? De spiller først og fremmest danske klassikere som Aqua, Laid Back og Michael Learns to Rock, men også The Raveonettes, Nabiha og WhoMadeWho har spillet sig vej til Rumænien.

Har du allerede fået penge fra udlandet?

Den er god nok. Gramex udbetalte allerede i april 3,5 million til medlemmerne fra vores udenlandske søsterorganisationer for afspilninger i 21 forskellige lande. I dag følger 4 millioner ekstra.

Det skyldes en optimering af udlands-udbetalingerne.

– Vi gør alt, hvad vi kan, for at få udbetalt penge fra udlandet så hurtigt som muligt. Derfor vil mange af vores medlemmer fremover opleve at få penge på kontoen fra Gramex flere gange om året. Afregningen fra udlandet er dog længere tid undervejs end den danske, fordi der er mange flere led i udvekslingen af data, claims og penge til og fra vores søster-organisationer, forklarer underdirektør i Gramex Kaj Christiansen.

Gramex arbejder aktivt internationalt for at sikre danske musikere og pladeselskaber betaling, når deres musik bliver spillet også uden for Danmark. Samtidig sender vi penge retur til de udenlandske organisationer og deres medlemmer, der bliver spillet i Danmark.

Er du fuldt medlem af Gramex – også kaldet worldwide – henter vi automatisk penge hjem til dig fra alle de lande, vi har aftaler med – uden at tage procenter for det. Du skal bare sikre dig, at dit repertoire er registreret hos os.

Sådan får du dine penge fra udlandet

Dollars på vej til Gramex-medlemmer