Er du Nede Mette?

Så har vi Gramex-penge til dig. Og dine kolleger. Bare send os en studieliste inden nytår. Så kan I få jeres penge til tiden.

Danske musikere og pladeselskaber har stadig masser af penge til gode i Gramex. Penge, vi meget hellere vil have ud til alle jer, der har optjent dem. Men vi skal vide, hvem I er.

Derfor har vi opdateret listen over udgivelser, der er spillet i radio og tv de seneste tre år, men endnu ikke er blevet anmeldt til os.

Er du på listen? Så er der måske penge at hente. Finder du dine venner på listen? Så giv dem et tip.

Tjek listen

Vi har pillet de 20 på listen ud, der er spillet mest. De fleste er singler. Nede Mette er for eksempel spillet 1.411 gange i radio/tv siden april.

Tjek top 20

Anmeld inden nytår

Finder du noget på listen, du spiller med på? Så tag fat i pladeselskabet og bed dem om at anmelde udgivelsen til os. De får heller ingen Gramex-penge, før vi får en studieliste.

Er det din egen udgivelse, skal du selv udfylde en studieliste til os. Det er ikke særligt svært. Og det behøver ikke tage mere end 5 minutter. Så er det gjort. Musikerne kan få deres penge. Du kan få dine penge.

Vil du have penge til tiden, skal du sende os studielisten inden nytår. Afspilninger i 2016 får du udbetalt til juni, når året er gjort op. Afspilninger før 2016 gør vi alt, hvad vi kan, for at udbetale før.

Mangler du stadig at anmelde udgivelser fra 2013, så start med dem. Så kan du lige nå at få afregning for afspilninger i 2013, inden de bliver forældet ved årets udgang. Efter tre år ryger pengene nemlig tilbage i puljen.

Anmeld en udgivelse

Hvem får pengene?

Gramex er et joined society og varetager både rettigheder for de udøvende kunstnere, der har indspillet musikken, OG producenten, der har udgivet musikken – uanset om det er et major musikselskab, et indie label eller artisten selv.

  • På alle top 20-udgivelser har producenten Gramex-penge til gode. Det er fordi vi ikke kan udbetale producentvederlag, før vi får en studieliste som dokumentation.

  • På de fleste af udgivelserne har musikerne også penge til gode. Det er fordi vi ikke ved, hvem der har været med hvem i studiet. Den info får vi først på studielisten.

  • På nogle af udgivelserne har hovedkunstneren også penge til gode, altså den artist eller det band, der typisk står på coveret eller som ’artist’ på Spotify. Typisk er det fordi han/hun/de endnu ikke er meldt ind i Gramex.

Læs mere om Gramex

Spørgsmål?

Er du i tvivl om noget? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

Ring eller skriv til vores medlemsafdeling på 33 85 32 00 eller medlem@gramex.dk.