Ekstra udbetaling på vej

I dag er der penge på vej fra Gramex – primært til de uafhængige pladeselskaber.

Udbetalingen i dag er primært en ekstra udbetaling til de pladeselskaber i Gramex, der ikke er medlem af IFPI Danmark.

Desuden er der helt almindelige efterbetalinger til kunstnere og pladeselskaber for afspilninger i 2016 eller før, som vi ikke har kunnet udbetale tidligere. Typisk fordi vi har manglet en studieliste, indeståelse, medlemserklæring eller lignende.

Penge fra udlandet følger i en særskilt udbetaling til efteråret.

Afspilninger i Danmark i 2017 får du udbetalt til næste sommer.

Tjek din konto eller Dit Gramex

Har du eller dit pladeselskab fået noget i denne omgang? Tjek din bankkonto. Men vær opmærksom på, at der godt kan gå to bank-dage, før du har pengene på kontoen. Det afhænger af, hvilken bank du har.

Indtil da kan du tjekke din udbetaling på Dit Gramex. Har du eller din revisor brug for en opgørelse over udbetalingen, finder du også den på Dit Gramex.

Log på Dit Gramex

Glemt dit Gramex-nummer?
Glemt din adgangskode?

4 mio. til de uafhængige pladeselskaber

Dagens ekstra udbetaling til de pladeselskaber, der ikke er medlem af IFPI, sker som følge af Gramex’ generalforsamling i maj. Her påpegede DUP (Danske Uafhængige Pladeselskaber) en uhensigtsmæssighed i fordelingsgrundlaget.

Efter aftale mellem DUP og IFPI er der nu foretaget en justering af fordelingen af de ikke-individualiserede vederlag. Det er dem, vi kalder ’Øvrige indtægter’ på din udbetalingsopgørelse.

Det betyder, at Gramex har omfordelt cirka 2 mio. i 2015 og cirka 2 mio. i 2016, således at disse beløb nu bliver fordelt mellem de pladeselskaber, der ikke er medlem af IFPI, i forhold til deres samlede antal afspillede minutter i de respektive år.

Den ekstra udbetaling fremgår af udbetalingsopgørelsen som ”Øvrige indtægter korrektion”.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til din udbetaling, er du som altid velkommen til at skrive, ringe eller kigge forbi vores kontor på Vesterbro.

Kontakt os